Fabrika „Zastava oružje“ proslavila 171. godišnjicu
27
Ned, Okt

Vesti

Svečanom sednicom u Plavoj sali Upravne zgrade „Zastava oružje“, u prisustvu predstavnika Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojnih drugih državnih i gradskih institucija, poslovnih partnera i ostalih zvanica, uprava ove fabrike obeležila je 171 godinu rada i postojanja. U ime Grada Kragujevca svečanosti su prisustvovali Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika i Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu.

Zastava oružje je jedna od najstarijih i najbitnijih kompanija koje posluju u Kragujevcu, a u čijem osnivačkom kapitalu učestvuje i Grad sa skoro 10 posto. Uzimajući u obzir da je ovo jedna od kompanija po kojoj se Kragujevac prepoznaje u celom svetu, kao i da ima veliki značaj za naš grad kako zbog broja zaposlenih, tako i zbog ličnih dohodaka koji su viši od republičkog proseka, imamo nameru da taj kapital i uvećamo, rekao je Erić. Veliki ugovori sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova govore da je kragujevačka fabrika i dalje vrlo bitan činilac u namenskoj industriji Srbije, istakao je on, naglasivši da je njen značaj odavno prepoznat i od strane države koja kontinuirano ulaže sredstva u obnavljanje proizvodnih kapaciteta.

Iza fabrike Zastava oružje je dinamična poslovna godina, puna velikih izazova, rekao je generalni direktor, Saša Milošević, koji se u ime svih zaposlenih obratio prisutnima. Ističući da su među brojnim partnerima za fabriku na domaćem tržištu najvažniji Vojska i Policija Republike Srbije, on je naglasio da je sa Ministarstvom odbrane RS ove godine potpisan jedan od najvećih ugovora do sada za isporuku naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije.

Stalno praćenje trendova i istraživanje tržišta rezultirali su brojnim novim i modernizovanim proizvodima Zastava oružje, a zahvaljujući Vladi i predsedniku Republike Srbije koji su prepoznali značaj tradicije duže od 170 godina, pokrenut je novi investicioni ciklus za unapređenje proizvodnih kapaciteta i osvajanje novih tehnologija u proizvodnji savremenog naoružanja i opreme za Vojsku Srbije. Stalni pratilac svih poslovnih aktivnosti naše fabrike je kvalitet, poručio je Milošević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu