Edukacije najmlađih o bezbednosti u saobraćaju
28
Pon, Okt

Vesti

Grad Kragujevac je u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja u osnovnim školama organizavao aktivnosti usmerene ka najmlađim učesnicima u saobraćaju. U sklopu edukacija dece predškolskog uzrasta održana je predstava „Tri praseta“, za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole montažno-demontažni poligoni a za učenike trećeg i četvrtog razreda virtuelni saobraćajni poligoni.

Uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja, Grad Kragujevac i ove godine sprovodi niz aktivnosti, među kojima su i edukacije za najmlađe učesnike o bezbednosti u saobraćaju, rekao je Stefan Jovanović, član Gradskog veća za komunalne delatnosti, koji je prisustvovao jednoj od aktivnosti koje se tokom čitavog dana organizuju u više kragujevačkih osnovnih škola. U OŠ „Svetozar Marković“ predškolci su se uz predstavu „Tri praseta“ edukovali o pravilnom ponašanju u saobraćaju, a nakon predstave dobili slikovnice i bojanke koje prate scenario predstave.

Za učenike prvog i drugog razreda osmišljeni su montažno-demontažni poligoni gde će u kontrolisanim uslovima prolaziti obuku i edukaciju iz oblasti bezbednosti u saobraćaju. Poligoni su montirani u fiskulturnim salama i dvorištima osnovnih škola i tom prilikom će dobiti određene reflektujuće materijale, prsluke i trakice koji im obezbeđuju vidljivost u saobraćaju u noćnim uslovima. Nakon toga imamo virtuelne radionice za učenike trećeg i četvrtog razreda koji će pomoću VR naočara kroz virtuelnu igru učiti o saobraćaju, istakao je Jovanović i naglasio da je cilj organizovanja ovakvih aktivnosti edukovanje najmlađih sugrađana o sigurnom i bezbednom učešću u saobraćaju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu