Igor Todorović novi trener košarkaškog kluba Radnički
28
Pon, Okt

Sport

Nakon teškog poraza koji su preksinoć na domaćem terenu pretpreli od Dynamika, rukovodstvo SPD Radničkog iz Kragujevca odlučilo je da raskine ugovor sa dosadašnjim trenerom Dušanom Jelićem.

Na Jelićevog zamenika nije se dugo čekalo, pa je agilna uprava Kragujevčana imenovala Igora Todorovića za šefa stručnog štaba Radničkog.

Direktor kragujevačkog kluba Srećko Otović, u zvaničnoj izjavi za naš portal zahvalio se dosadašnjem treneru na saradnji i poželeo mu sreću u daljem radu. „Gospodinu Jeliću se zahvaljujemo na radu, trudu i požrtvovanju i svemu onome što je učinio za naš klub. Imali smo izuzetno kvalitetnu saradnju, ali nakon lošeg starta, rastanak je bio neminovinost.

Tempo koji liga nameće, kao i kvalitet KLS ne ostavljaju mnogo vremena za kalkulacije. Mi moramo dalje i moramo što pre da se podignemo, pa smo se odlučili da kormilo prepustimo Igoru Todoroviću, Kragujevčaninu, koji iza sebe ima dobre razultate u našem klubu i gradu i koji ga preporučuju na mesto trenera u ovom trenutku“, rekao je Otović.

Igor Todorović je dobro poznato ime u kragujevačkoj košarci. SPD Radnički u sezoni 2020/21 uveo je u KLS ligu, dok je u istom klubu sa mlađim kategorijama beležio zapažene rezultate. Todorović dolazi u nezgodnom trenutku na klupu Radničkog i preuzima vruć krompir u svoje ruke, ali karakteriše ga upravo to da od odgovornosti i rada nikada ne beži. „Tačno tako. Mislim da ova ekipa poseduje određeni kvalitet i da samo treba posložiti kockice da bi se pokrenula mašinerija i da Radnički krene da pobeđuje, nadamo se u što kraćem vremenskom roku“, prva je zvanična izjava novog trenera Radničkog koji nastavlja: „Nisam imao dilemu kada me direktor Otović pozvao i s obzirom da smo dugogodišnji i prijatelji i saradnici brzo smo se dogovorili.

Promena trenera je bila logičan sled okolnosti nakon svega viđenog od početka sezone i ja kao Kragujevčanin, koji mnogo voli ovaj klub i koji sam veliki deo života uložio i u klub i u neke igrače kroz mlađe kategorije, nisam mogao da odbijem da pokušam da pomognem svojim prijateljima.

Igrači će već sutra na prvom treningu biti upoznati sa mojim sistemom rada. Moramo podići borbenu gotovost na viši nivo i očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu napredovati i postizati bolje rezultate. Teško je preuzeti ekipu koju nisi selektirao, ali ja istinski verujem da ova ekipa ima potencijala i kvaliteta za mnogo bolje i veće rezultate“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu