Sanacija klizišta u Grošnici u završnoj fazi: Trajno rešenje za višedecenijski problem
27
Ned, Okt

Vesti

Radovi na sanaciji klizišta u ulici Oktobarskih žrtava u Grošnici, koji su započeti 8. avgusta 2024. godine, ulaze u završnu fazu. Klizište, koje je nastalo tokom prošlogodišnjeg nevremena, predstavljalo je značajan problem za stanovnike Grošnice i okolnih naselja, što je dovelo do ozbiljnog pristupa rešavanju ovog dugogodišnjeg problema.

Miroslav Petrašinović, narodni poslanik koji je danas obišao radove, naglasio je da je aktiviranje klizišta na ovom potezu bio problem koji je više puta u prošlosti izazivao ozbiljne posledice. „Zbog toga smo odlučili da izradimo projekat koji će trajno sanirati klizište. Prethodne sanacije nisu bile dovoljne, jer su svaka obilnija padavina i novi odroni zemljišta ugrožavali bezbednost putnika i domaćinstava u neposrednoj blizini klizišta,“ izjavio je Petrašinović.

Tokom radova se primenjuje sveobuhvatan pristup koji uključuje postavljanje šipova i izgradnju potpornog zida, što će osigurati stabilnost tla i sprečiti dalje pokretanje zemljišta. Nakon toga će uslediti kompletna revitalizacija područja.

„Želeli smo trajno rešenje višedecenijskog problema na korist svih naših sugrađana, što smo i učinili. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prilikom obilaska klizišta obećao je trajno rešenje ovog problema, i zahvaljujem se svim žiteljima Grošnice i ostalima koji su koristili ovaj put na razumevanju,“ dodao je Petrašinović.

Radovi na sanaciji klizišta, koje izvodi „Preduzeće za puteve Kragujevac“, finansiraju se iz budžeta grada Kragujevca, sa ukupnom vrednošću radova od 30.500.000 dinara bez PDV-a. Planirani rok završetka radova je 70 dana, a očekuje se da će trajno rešenje ovog problema doprineti značajnom unapređenju bezbednosti saobraćaja i kvaliteta života stanovnika u ovom delu grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu