Zapalio se kamion sa plinskim bocama: Saobraćaj na putu od Žirovnice ka Kragujevcu zaustavljen [VIDEO]
27
Ned, Okt

Vesti

Danas oko 10 i 30h, na moto putu od Žirovnice ka Kragujevcu, došlo je do ozbiljnog incidenta kada se zapalio kamion koji je prevozio plinske boce u tovarnom delu. Incident je izazvao paniku među vozačima i putnicima, a saobraćaj je momentalno obustavljen radi bezbednosti.

 

Vatrogasne ekipe su brzo reagovale na dojavu i stigle na lice mesta, gde su se suočile sa izuzetno opasnom situacijom. Plinske boce u tovarnom delu kamiona predstavljale su dodatni rizik zbog mogućnosti eksplozije. Uz sve mere opreza, vatrogasci su započeli borbu sa vatrom koja je zahvatila kamion, koristeći specijalizovanu opremu i tehnike gašenja požara kako bi sprečili eskalaciju situacije.

 

Na sreću, vozač kamiona je na vreme napustio vozilo i nije povređen u incidentu. Takođe, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasnih ekipa, do sada nije prijavljeno povređivanje drugih učesnika u saobraćaju.

Zbog ozbiljnosti situacije, saobraćaj na ovom delu puta je potpuno zaustavljen, a vozači su preusmeravani na alternativne pravce. Policija je postavila blokade i usmerava vozila kako bi se izbegle gužve i dodatni incidenti.

Očekuje se da će gašenje požara i osiguravanje mesta nesreće potrajati nekoliko sati. Nadležne službe apeluju na vozače da izbegavaju ovu deonicu puta i prate uputstva saobraćajne policije.

Incident na putu od Žirovnice ka Kragujevcu podseća na važnost pridržavanja svih sigurnosnih protokola pri transportu opasnih materija, kao i na značaj brze i efikasne reakcije vatrogasnih službi u kriznim situacijama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu