PETRAŠINOVIĆ novi direktor JKP ŠUMADIJE
27
Ned, Okt

Vesti

Odbornička grupa grupa SNS je, nakon ostavke Marka Vujinovića, predložila narodnog poslanika Miroslava Petrašinovića za novog VD direktora JKP Šumadija.


Miroslav Petrašinović rođen je 1985. godine u Kragujevcu, gde je završio osnovnu i srednju školu kao i Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu. Po sticanju zvanja, radio je u Filijali RFZO u Kragujevcu, a nakon toga u Agenciji za privatizaciju.

Jedan je od osnivača gradskog odbora Srpske napredne stranke u Kragujevcu kojoj je pristupio oktobra 2008. godine.

Za odbornika u Skupštini grada bio je tri puta uzastopno biran . U junu 2016 prvi put je izabran za predsednika Skupštine, tom prilikom je napisao Statut grada, dok je 2020 reizabran, kada je i napisao novi Poslovnik Skupštine grada .

Radni odnos u Energetici zasniva 2021. godine, gde je,između ostalog, bio zadužen za kolektivne ugovore koje je poslodavac zaključivao sa reprezentativnim sindikatima, sistematizaciju radnih mesta kao i dobijanje Licence za obavljanje energetske delatnosti. Obavljao je poslove direktora Direkcije marketinga, potom direktora Direkcije za pravne i komercijalne poslove, da bi nakon poslednje sistematizacije bio na dužnosti direktora Direkcije pravnih poslova.

U oktobru 2023. godine , odlukom Vlade republike Srbije je izabran za prvog člana privremenog organa grada Kragujevca, a od februara 2024. obavlja dužnost Narodnog poslanika u Narodnoj skupštini republike Srbije.

Predsednik je poslaničke grupe prijateljstva za zemljama ASEAN-a, zemalja jugoistočne Azije, a od februara 2024. godine obavlja i dužnost predsednika odbora za Administrativna i mandatnoimunitetska pitanja u Skupštini grada Kragujevca. Savetnik je gradonačelnika Nikole Dašića za oblast međunarodne saradnje.

Jedan je od osnivača društva srpsko-izraelskog prijateljstva AHAVA.

Od priznanja koja u biografiji navodi poseduje: “Medalja borca” SUBNOR Srbije, priznanje Kapetan Miša Anastasijević za doprinos razvoju lokalne samouprave i medalju Knez Mihailo Obrenović.

U odeljku „posebne veštine“ u svojoj biografiji navodi da poseduje crni pojas (Shodan) - Ju Jutsu, ''World Allianse of Martial Arts''.


Oženjen je i otac jednog deteta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu