Gradsko sređivanje: Kragujevac podiže standard komunalne infrastrukture - iKragujevac


Vesti

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac aktivno je angažovano na terenu, sprovodeći niz radova u skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture. Ovaj angažman podrazumeva različite aktivnosti, od asfaltiranja puteva do čišćenja javnih površina, u cilju očuvanja funkcionalnosti i estetike grada.

Jedan od značajnih koraka je asfaltiranje dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene u Mesnoj zajednici 21. oktobar, što će unaprediti kvalitet putne infrastrukture i olakšati svakodnevno kretanje građana. Takođe, u MZ Botunje, ekipe su fokusirane na sanaciju udarnih rupa, čime će se poboljšati bezbednost saobraćaja.

U MZ Stanovo, pripreme su u toku za asfaltiranje delova ulica Mladena Miloradovića i Koruške, dok se na nekoliko lokacija širom grada vrši popravka i postavljanje vertikalne signalizacije radi bolje navigacije vozača. Ove aktivnosti obuhvataju MZ Centralna radionica, MZ Erdoglija, MZ Kolonija, kao i ulice Bulevar Kraljice Marije i Milentija Popovića.

Uz to, postavljanje tabli sa nazivima ulica u MZ Gornje Komarice dodatno će olakšati orijentaciju građana, dok se ručno čišćenje i pročišćavanje pešačkih staza, trotoara i javnih površina sprovodi širom grada, uz mašinsko čišćenje saobraćajnica i noćno pranje ulica, kako bi se održala javna higijena na visokom nivou.

Posebna pažnja posvećena je održavanju zelenih površina, pripremi zemlje za sadnju letnje rasade u MZ Centar, kao i košenju uređenih površina u parkovima kao što su Spomen park Kragujevački oktobar, Veliki park, te na teritoriji MZ Bubanj i MZ Centar.

Nadalje, u okviru programa održavanja javnog osvetljenja, vrši se popravka svetiljki koje nisu u funkciji u MZ Bubanj i MZ Resnik, dok se istovremeno otklanjaju kvarovi na mreži javnog osvetljenja širom grada, čime se osigurava bezbednost i komfor građana tokom noćnih sati.

Ovaj sveobuhvatni pristup održavanju komunalne infrastrukture svedoči o posvećenosti Grada Kragujevca unapređenju životnog standarda građana, stvaranju prijatnijeg i funkcionalnijeg urbanog okruženja, kao i očuvanju čistoće i estetike javnih prostora.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu