Repriza predstave „Čekanje“ na Letnjoj sceni SKC-a - iKragujevac


Kultura

Nakon što je premijerno izvedena u Knjaževsko-srpskom teatru, predstava „Čekanje“ Grupe 27+ BardTeatra biće izvedena 14. avgusta na Letnjoj sceni SKC-a u Kragujevcu.


Komad „Čekanje“ koji je režirala Marija Rakočević publika će moći da prati „pod vedrim nebom“ ove srede od 21h, a ulaz na predstavu je besplatan.

„Čekanje“ čiju je dramatizaciju takođe uradila Rakočevićeva nastao je spajanjem tekstova "Audicije" A. Galina i "Čekajući Godoa" S. Beketa. O delu Marija kaže: “Kao Godoa, naše junakinje nekog čekaju. Ili nešto. Spajanjem realizma i apsurda dobili smo fuziju koja igrom vremena govori da je apsurd postao naša stvarnost. Hoćemo li shvatiti kada je dosta čekati? Koja je zdrava granica čekanja? Da li je čekanje zapravo nečinjenje, izbegavanje, povlačenje? Šta čekamo zapravo? Znakove ne jer oni samo pljušte oko nas i odavno smo naučili da ih ignorišemo u praznim razgovorima i jeftinim distrakcijama. Bojimo li se? Naravno. Ali koga briga za to.”

Marija o grupi 27+:
“Potrebna je hrabrost i smelost upustiti se u novo. Posebno u godinama kada smo uveliko u normalnim poslovima, život nas je već fino izgazio i stvorili smo ustaljenu masku za svet. Pritom nemamo vremena za sebe jer život je brz i ne trpi introspekciju, a kamoli hobi. Mogu reći da su pred vama hrabri ljudi, razbijajući sve šanse protiv njih, vredno radeći na sebi, individualno i jedni sa drugima. Predstava je nastala nakon završene radionice novonapravljene grupe BardTeatra, popularno nazvane 27+. "Matori" amateri, kako ih od milošte zovem, dokazali su klasičnim eksperimentom da je umetnost u svima nama bez obzira na godine i obrazovanje i uz pravog "policajca skretničara" da ih povede pravim putem ispoljavanja iskrenih i pravih emocija na sceni. A svega toga ne bi bilo da nisu to istinski želeli i verovali u proces. Zvanično ću reći - ponosna sam, a trebalo bi i ceo Kragujevac.”

Marija Rakočević, glumica i redovni član Knjaževsko-srpskog teatra u BardTeatru je od samog početka, kako u ulozi glumice, tako i u ulogama mentora i reditelja.

Asistent režije: Nataša Sparić
Scenografiju i rekvizitu za predstavu radile su Nikolina Nikolilć i Anđela Maslak, dok su se za kostime pobrinuli sami glumci.

Za organizaciju i produkciju zaduženi su Ivana Jevrić i Đorđe Vulević, osnivači DKRC Supermama i BardTeatra

U predstavi igraju: Dragana Joksić, Ivana Ružić, Katarina Erić, Marija Lazarević, Nataša Sparić, Slobodan Jakovljević i Tatjana Nikolić.

Više detalja o predstavi „Čekanje”, predstavama, aktuelnostima, upisu novih članova i radu BardTeatra možete pronaći ovde.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu