Emilija Jakovljević peta na svetu, Ognjen deseti na Svetskom prvenstvu u rvanju za mlađe od 20 godina - iKragujevac


Sport

Blizanci iz Kragujevca, Emilija i Ognjen Jakovljević, ostvarili su zapažene rezultate na Svetskom prvenstvu u rvanju za mlađe od 20 godina, održanom u španskom gradu Pontevedra. Emilija je zauzela peto mesto, dok je njen brat Ognjen završio takmičenje na desetom mestu.

Emilija, koja se takmičila u kategoriji do 68 kilograma, pokazala je izuzetnu borbenost tokom čitavog prvenstva. Njeno putovanje do borbe za bronzanu medalju bilo je impresivno, ali u ključnom meču nije uspela da savlada protivnicu iz Poljske. Bez obzira na ishod te borbe, peto mesto na svetskom nivou predstavlja izuzetan uspeh za nju i Rvački klub “Kragujevac”. Ovaj rezultat je ujedno i najveći dosadašnji uspeh ženskog rvanja u Srbiji na svetskim prvenstvima.

S druge strane, Ognjen Jakovljević je u kategoriji do 77 kilograma startovao snažno, pobedivši protivnika iz Rumunije. Međutim, u sledećoj fazi takmičenja, njegov put je zaustavljen od strane predstavnika Gruzije, što ga je pozicioniralo na deseto mesto. Ognjenov plasman takođe je vredan pažnje, s obzirom na to da je konkurencija bila izuzetno jaka.

Blizanci Jakovljević ne planiraju da se zaustave ovde. U narednom periodu očekuje ih nastup na Kupu Srbije i seniorskom državnom prvenstvu, a u oktobru će braniti boje svoje zemlje na Balkanskom prvenstvu u Severnoj Makedoniji.

Njihovi uspesi još jednom potvrđuju da Kragujevac postaje prepoznatljiv na mapi međunarodnog rvanja, uz mlad talentovan naraštaj koji obećava svetlu budućnost za ovaj sport u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu