Radnički Kragujevac Ostvario Istorijski Transfer: Stabilnost i Budućnost Zahvaljujući Pametnim Potezima - iKragujevac


Sport

Transferi koje je Fudbalski klub Radnički realizovao tokom sezone, osim što su obezbedili sigurnije poslovanje, pokazali su i ozbiljnost kragujevačkog superligaša.

„To je deo plana koji smo napravili pre četiri godine i sada ubiramo plodove tog rada“, kazao je za Televiziju Kragujevac Slavko Perović, sportski direktor Fudbalskog kluba Radnički.

Istorijski transfer Milana Aleksića u engleski Sanderlend za 3,7 miliona evra samo je jedan od uspešnih poteza sportskog sektora Radničkog.

Pre njega, prodati su Stojan Leković u Al Džaziru, Sali Vižđi u Đer, Nikola Miličić u Partizan, dok je pre njih otišao i Žofri Činedu. „Pod lupom“ su Vidosavljević i Gluščević.

Radnički će nastaviti sa domaćinskim poslovanjem i zarađeni novac neće trošiti na skupa pojačanja.

Namera rukovodstva je da u Kragujevac dovode mlade, talentovane fudbalere koji sticajem raznih okolnosti nisu u dobrom periodu karijere, a koji mogu da nadomeste odlazak ključnih igrača kluba sa „Čika Dače“.

Poslednje u nizu pojačanja Radničkog je dvadesetčetvorogodišnji Aleksa Janković, mladi krilni napadač, koji je ugovorio trogodišnju saradnju sa kragujevačkim klubom.

Hitronogi ofanzivac nije bio u planovima šefa stručnog štaba Partizana Aleksandra Stanojevića, što je sportski sektor “crvenih” iskoristio da ga privoli u svoje redove. U minuloj polusezoni upisao je osam nastupa za tim iz Humske u Mocart Bet Superligi i postigao jedan pogodak.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu