Radnički ulazi u Ligu šampiona sa velikim očekivanjima: „Najteži deo tek dolazi“ - iKragujevac


Sport

Kragujevac je bio domaćin uzbudljivog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, a vaterpolisti Radničkog su uspjeli da osiguraju plasman u najprestižnije evropsko takmičenje. Iako su se raduju ulasku u Ligu šampiona, stručni štab i igrači su svesni da su pred njima još veliki izazovi.

Tokom kvalifikacija, Radnički je imao oscilacije u igri, često se nalazio u zaostatku, ali je uspevao da preokrene rezultate u svoju korist. Protiv mađarskog BVSC-a, ekipa je na kraju slavila sa 10:9, preokrenuvši rezultat u poslednjoj četvrtini. U poslednjem meču sa zagrebačkom Mladošću, Radnički je sa velikih pet golova zaostatka uspeo da dođe do pobede rezultatom 9:8.

Trener Uroš Stevanović pohvalio je karakter svog tima, ali je istakao i da ekipa ima još mnogo prostora za napredak. „Naša ekipa je pokazala nevjerojatnu borbenost i karakter u ključnim trenucima. Ipak, pred nama je puno posla da bismo dostigli željeni nivo igre. Ova pobeda je dokaz da možemo da izdržimo velike pritiske, ali moramo raditi na tome da ne jurišamo rezultat“, izjavio je Stevanović.

Dodao je da je neuigranost bila jedan od razloga zašto su mečevi bili turbulentni. „Puno naših igrača je tek nedavno došlo iz Olimpijskih igara, što nam je otežalo pripreme. Ipak, kvalitet i srce naših igrača omogućili su nam da se plasiramo u Ligu šampiona, i sada ćemo raditi na tome da unapredimo igru“, rekao je Stevanović.

Direktor kluba, Jugoslav Vasović, izrazio je zahvalnost svim navijačima na podršci tokom turnira. „Plasman u Ligu šampiona je veliki uspeh, posebno s obzirom na težinu grupe u kojoj smo igrali. Hvala svim Kragujevčanima koji su nas podržavali, tribine su bile pune i to nam je mnogo značilo“, rekao je Vasović.

Kada je reč o ambicijama kluba, Vasović je naglasio da je dugoročan cilj osvajanje Lige šampiona. „Svi znamo da je cilj kluba da se dođe do vrha evropskog vaterpola. Sam plasman u Ligu šampiona je značajan, ali smo svjesni da pred nama stoje teški izazovi i da ne smemo stati na ovom uspehu“, dodao je Vasović.

Radnički će svoju kampanju u Ligi šampiona započeti 8. oktobra gostovanjem kod splitskog Jadrana, a nedelju dana kasnije, u Kragujevac dolazi mađarski Ferencvaroš, aktuelni šampion Evrope. U grupi je i Dinamo iz Tbilisija, poznati rival koji je u prošlosti priredio nekoliko iznenađenja.

„Ova grupa je izuzetno zahtevna, ali to je ono što čini Ligu šampiona posebnim takmičenjem. Spremni smo na izazove i nadamo se da ćemo, korak po korak, ostvariti svoje ambicije“, zaključio je Vasović.

Radnički se sada priprema za početak najprestižnijeg takmičenja, sa velikim očekivanjima i ambicijama koje prate svaki njihov korak u Ligi šampiona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu