Radnički se okrenuo budućnosti: Feđa Dudić spreman za nove izazove u Super ligi Srbije - iKragujevac


Sport

Radnički iz Kragujevca, uprkos ispadanju iz evropskih takmičenja, suočava se sa velikim izazovima u predstojećoj sezoni Super lige Srbije. Uprava i stručni štab sada su pred jednim od najtežih zadataka do sada, a trener Feđa Dudić, pre utakmice protiv Radničkog iz Niša, obratio se novinarima na konferenciji.

Feđa Dudić započeo je izvinjenjem što nije davao izjave nakon utakmice protiv Mornara, ali je naglasio da je sada spreman da odgovori na sva pitanja i nadoknadi propušteno vreme.

„Doživeli smo veliku podršku tokom svih ovih 10 meseci koliko sam ovde... Misli su mi bili na navijačima koji su nas bodrili i nakon utakmice. Bilo mi je jasno koliko im znači ovaj tim, i kako se vraćaju u Kragujevac, na put od 10 sati, a ujutru ih čeka posao. Želim im se zahvaliti. Oni su smogli snage da nas pozdrave, i ta ljubav između tima i navijača mi je donela mnogo. Sve mi je ušlo pod kožu. U karijeri nikad nisam dobio crveni karton do dolaska u Kragujevac. Bavim se fudbalom od 17. godine i kao igrač nikada nisam dobio crveni, a ni u BiH kao trener“, rekao je Dudić.

Dudić je priznao da je ponekad njegova emotivnost dovodila do neprimerenih reakcija, ali da je sve to proizašlo iz velike ljubavi prema klubu i igračima.

„Vremenom je sve postalo drugačije. U nekim trenucima želim da zaštitim igrače i reagujem neprimereno, ali sve to radim iz najveće ljubavi. Radim sa emocijama kao da sam rođen u Kragujevcu. Izvinjavam se zbog nekih gestikulacija, ali ništa nisam radio zlonamerno. Samo želim da zaštitim klub jer sam u tom trenutku smatrao da je to ispravno“, dodao je.

Komentarišući odlazak Igora Konatara, generalnog direktora koji je podneo ostavku nakon ispadanja Radničkog, Dudić je rekao:

„Mi smo 26. maja dogovorili saradnju. U tom trenutku bilo je najbolje da se povučemo i kažemo da smo ostvarili najveći uspeh kluba. Biće teško ponoviti taj uspeh. Igor je obezbedio sve uslove i nema nikakvu odgovornost za ispadanje. On je povukao potez iz moralne obaveze, ali se ne slažem sa njim. Ne možemo kriviti jednog čoveka za poraz. Svi smo krivi, ali ja najviše. Znam da smo razočarali, ali ne priznajem da smo doživeli sramotu. Imali smo 32 šuta na gol, a oni su prošli jer su možda više želeli. Fudbal nekad nije realan i bolji ne pobeđuju uvek“, rekao je Dudić.

Dudić je nastavio o medijskom pritisku nakon poraza:

„Ne možemo tražiti krivca. Verujem u svoje igrače i oni će pokazati svoj kvalitet. Dočekani smo na nož, kao da svake godine igramo grupnu fazu Lige Evrope. Igor je reagovao pod pritiskom, ali nadam se da će se predomisliti i da ćemo nastaviti zajedno. Ovo je trebalo da bude početak rasta. Nismo uspeli, ali moramo ići dalje. Imamo malo ljudi u klubu, ali smo jedinstveni i trebamo podršku sa strane. Kada se radujemo, svi se radujemo, ali podrška je važna i u teškim trenucima“, zaključio je Dudić.

Konferencija se nastavila sa čestitkama Mornaru na prolazu, kao i komentarima o predstojećoj utakmici sa Radničkim iz Niša, koja će biti ključna za dalji tok sezone u Super ligi Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu