Skupština FK Radnički 1923 odbila ostavku direktora Konatara - iKragujevac


Sport

Povodom odluke o podnošenju ostavke generalnog direktora FK Radnički 1923 Igora Konatara, Skupština kluba je posle razmatranja okolnosti i analize postignuto donela odluku da ne prihvati ostavku. Kao i kod celokupne javnosti postoji nezadovoljstvo posle ispadanja iz evropskog takmičenja i razumevanje za prihvatanje odgovornosti za isto, ali je Skupština mišljenja da je posle istorijske sezone ovaj poraz samo jedan stepenik ka daljem rastu kluba.

Naime, postojeće rukovodstvo kluba, čiji je sastavni deo i jedna od najbitnijih karika od početka bio Igor Konatar, zajedno sa svim zaposlenima, stručnim štabom, igračima, navijačima, uz pomoć sponzora, u toku mandata je realizovalo niz aktivnosti koje su uslovile napredak kluba, pa čak i prevazišlo određene usvojene ciljeve:

– ulazak u Superligu Srbije
– kontinuitet od četiri godine igranja u Superligi
– prvi put u istoriji kluba igranje utakmica u evropskim takmičenjima
– finansijska stabilizacija kluba
– za sezonu 2024/25 obezbeđen sponzorski pul od dva miliona evra
– obnovljene svlačionice
– kupljen klupski autobus
– postavljeni reflektori i tribine na pomoćnom terenu
– sačuvan stadion „Čika Dača” od rušenja čime bi se izgubila mogućnost igranja u našem gradu u periodu od 3 godine
– u toku je rekonstrukcija stadiona „Čika Dača” kako bi se na istom stekla prava igranja utakmica Superlige ponovo u našem gradu (završava se teren broj 4, obezbeđene su nove stolice, renoviraju se toaleti, loža, planiraju se reflektori na glavnom terenu).

Kao klubu iz četvrtog grada po veličini u Srbiji, cilj nam je kontinuirano igranje u plej-ofu Superlige i borba za plasman koji vodi u neko od evropskih takmičenja. Cilj je nastavak podizanja brenda i prepoznatljivosti kluba, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, kao i dalje finansijsko jačanje kluba.

Takođe, jedan od bitnijih fokusa je, konačno, posle uspostavljene stabilizacije kluba, ulaganje u omladinsku školu kluba. Cilj je i da našim mladim igračima obezbedimo bolje uslove za trening, bolji i stručniji rad i da Kragujevac postane regionalni fudbalski centar za sve mlađe kategorije.

Mnogo toga je ostvareno, ali je isto tako i mnogo ciljeva ispred nas, a visoki ciljevi se postižu samo zajedništvom i kvalitetnim radom.

Branko Antić
predsednik Skupštine FK Radnički 1923

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu