STEVOVIĆ: Želimo da se devojčice više bave sportom - iKragujevac


Sport

Badminton klub RAVENS KG u saradnji sa Evropskom badminton konfederacijom i Badminton savezom Srbije, a uz podršku Grada Kragujevca, trinaestu godinu za redom realizuje međunarodni badminton kamp za devojčice uzrasta do 13 godina „GIRLS PROJECT 2024“. Ovaj trenažni kamp održava se već tradicionalno u našem gradu, u okviru Regionalnog razvojnog projekta BADMINTON EUROPE i ove godine okupio je 26 devojčica iz Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, kao i reprezentativke Srbije.

Učesnice kampa, u sali Bogoslovije „Svetog Jovana Zlatoustog“ gde se inače održavaju treninzi, tokom današnjeg jutarnjeg treninga posetio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, istakavši da Grad Kragujevac posebno podržava ovakve internacionalne kampove gde su devojčice u prvom planu budući da je njih u sportu znatno manje nego dečaka.

Devojčice sa Balkana ovih dana imaju priliku da u Kragujevcu uče od iskusnih međunarodnih trenera, ali i da upoznaju znamenitosti našeg grada. Prema njihovim rečima prezadovoljne su uslovima u kojima se održava kamp, kao i našim gostoprimstvom. Ovakvi kampovi, pored toga što predstavljaju jedan od načina za popularizaciju badmintona, treba da budu i reperi za druge sportove, posebno za promovisanje ženskog sporta u kome želimo iste sjajne rezultate na koje smo navikli većinom u muškim sportovima. Upravo takvim uspesima i ovakvim turnirima dajemo podstreke drugim devojčicama da se bave sportom, poručio je Stevović.

Predsednik Upravnog odbora Badminton kluba RAVENS KG, Andreja Todorović, kaže da kamp protiče u najboljem redu i da se deca, pored toga što naporno treniraju dva puta dnevno, takođe i sjajno druže. On je naglasio da je akcenat na završnom turniru poslednjeg dana kada će sve igračice odmeriti snage, uz podsećanje da je kamp 2013. godine dobio nagradu za najbolji razvojni projekat u Evropi za popularizaciju ženskog badmintona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu