Radnički domaćin Grupe B Lige šampiona u vaterpolu: Uzbudljivi mečevi u Kragujevcu - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca dočekaće izuzetno jaku Grupu B u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će se suočiti sa nekim od najjačih timova Evrope. Žrebom, koji je danas održan u Zagrebu, odlučeno je da će Radnički ugostiti grčki Vuljagmeni, mađarski BVSC Zuglo i zagrebačku Mladost, od 13. do 15. septembra u bazenu „Park“.

Ova grupa obećava vrhunski vaterpolo, s obzirom na snagu protivnika. Radnički, koji već nekoliko sezona pruža odlične rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni, suočiće se s ozbiljnim izazovom u borbi za prolaz u glavnu fazu takmičenja. Samo pobednici grupa izboriće plasman u prestižnu fazu Lige šampiona, što dodatno pojačava pritisak na sve timove.

Drugi srpski predstavnik, Šabac, našao se u Grupi D, koja će se igrati u Španiji. Domaćin će biti Sabadelj, a uz Šabac, u ovoj grupi igraće još italijanska Ortiđa i francuski Pej d’Eks.

U slučaju prolaza u glavnu fazu, Radnički će se suočiti sa braniocem titule, mađarskim Ferencvarošem, splitskim Jadranom i Dinamom iz Tbilisija, takođe u grupi B. Šabac bi, ukoliko prođe dalje, igrao u grupi D zajedno sa grčkim Olimpijakosom, italijanskom Savonom i kotorskim Primorcem.

Novi Beograd, treći srpski predstavnik u Ligi šampiona, već je izborio svoje mesto u glavnoj fazi, gde će igrati u grupi A sa nemačkim Hanoverom i rumunskom Steauom, dok će njihov četvrti protivnik biti pobednik kvalifikacione Grupe C.

Sastav grupa u kvalifikacijama obećava izuzetno uzbudljive mečeve, a ljubitelji vaterpola će u Kragujevcu imati priliku da uživo prate vrhunski vaterpolo. Radnički je spreman da pruži maksimum pred domaćom publikom i izbori mesto među evropskom elitom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu