Spontano slavlje u Kragujevcu: Uroša Stevanovića dočekale komšije uz tortu i pesmu - iKragujevac


Sport

Kragujevac – Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije i trener Vaterpolo kluba „Radnički“, Uroš Stevanović, koji je nedavno doneo Srbiji zlato sa Olimpijskih igara u Parizu, doživeo je prijatno iznenađenje po povratku u svoj rodni grad. Bez ikakve najava, njegove komšije iz stambenog kompleksa „Smolvil” u Kragujevcu organizovale su mu nezaboravan doček.

Odmah po dolasku, Stevanovića je dočekala gomila oduševljenih sugrađana, uključujući brojnu decu koja su sa uzbuđenjem čekala priliku da vide svog heroja. Spontano okupljeni sugrađani pozdravili su ga aplauzom i povicima „Uroše, legendo!”, a najmlađi su mu s ljubavlju skandirali „Uroše, doktore!“

U trenucima kada se Srbija još uvek slavi uspehe sa Olimpijade, Kragujevčani su se potrudili da se njihov sugrađanin oseti posebno i kod kuće. Inicijativa za doček potekla je od njegovih komšija, koji su se odlučili da organizuju veselo slavlje u čast svog „zlatnog” komšije.

Iznenađenje je uključivalo i neke posebne detalje – komšije su za ovu priliku pripremile pehar, kao simbol uspeha koji je Stevanović postigao, kao i tortu u obliku vaterpolo lopte. Pored toga, kao vrhunac večeri, izvedena je pesma koju su napisale komšije, posvećena njegovom neverovatnom postignuću u Parizu.

Stevanović je bio vidno dirnut ovim gestom i nije krio svoje oduševljenje. Sa osmehom na licu fotografisao se sa decom, potpisivao lopte i majice, i delio trenutke slavlja sa svima koji su se okupili. Ovo veselo veče, koje je trajalo do kasno u noć, bilo je simbol jedinstva i ponosa, ne samo zbog osvojenog zlata, već i zbog zajedničkog duha koji je obeležio ovaj trenutak.

Kragujevac je ponovo pokazao da ume da slavi svoje heroje, a Uroš Stevanović je još jednom potvrdio zašto ga njegovi sugrađani smatraju ne samo uspešnim trenerom, već i uzorom i prijateljem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu