Iskusni čuvar mreže Dušan Petrović ponovo među stativama Radničkog - iKragujevac


Sport

Rukometaši Radničkog iz Kragujevca ulaze u završnu fazu priprema za predstojeću sezonu, a rukovodstvo kluba odlučilo je da kruniše kompletiranje tima dovođenjem jednog od najiskusnijih igrača – prekaljenog golmana Dušana Petrovića (37). Petrović, dete Radničkog, vraća se među stative posle jednogodišnje pauze, tokom koje je radio kao trener golmana, a ove sezone će ponovo obući crveni dres svog matičnog kluba.

Njegova uloga neće se zaustaviti samo na terenu. Pored obaveza u prvom timu, Petrović će preuzeti odgovornost za treniranje golmana ženske ekipe Radničkog, kao i mladih nada ovog šumadijskog superligaša.

Dušan Petrović započeo je svoju karijeru u Radničkom još kao desetogodišnjak, a ovo će biti njegov četvrti povratak u klub koji ga je afirmisao. Tokom svoje bogate karijere branio je boje Spartaka iz Subotice, Dinama, Morave, ali i izraelskog kluba Makabi Iruni Rehovot. Njegovo iskustvo i golmanske veštine, koje se odlikuju vrhunskim pozicioniranjem, odličnim refleksima i nepokolebljivom smirenošću, čine ga jednim od najcenjenijih golmana Superlige.

„Srećan sam što sam ponovo u Radničkom, posebno nakon godine pauze i rada kao trener golmana. Naša ekipa je sjajan spoj odličnih igrača i ljudi, i verujem da imamo kvalitet za borbu za gornji deo tabele, pa i sam vrh. Moje iskustvo će biti tu da pomogne timu da ostvari zacrtane ciljeve. Nadam se da će publika prepoznati naš trud i borbenost, i da će nas podržati u što većem broju,“ izjavio je Petrović po povratku u svoj voljeni klub.

Radnički s ovakvim pojačanjem u svojim redovima ulazi sa dodatnim optimizmom u novu sezonu, nadajući se da će iskustvo Dušana Petrovića pomoći klubu da postigne željene rezultate i stavi se u poziciju da se bori za sam vrh tabele.

Kako će se sezona razvijati za Radnički i njihovog iskusnog golmana, ostaje da se vidi, ali uz Petrovića među stativama, ambicije kluba su svakako porasle.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu