Pobeda Radničkog u spektaklu sa 8 golova: OFK Beograd pao u Zaječaru - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog ostvarili su drugu pobedu u Super ligi. U zanimljivoj utakmici 6. kola prvenstva, koja je odigrana u Zaječaru, kragujevački klub je savladao ekipu OFK Beograda rezultatom 5:3.

Na stadionu Kraljevica u Zaječaru viđena je sadržajna utakmica sa dosta golova. Reviju pogodaka otvorio je OFK Beograd u 7. minutu meča kada je Cvetković iskoristio grešku odbrane Radničkog i doveo domaćina u vođstvo. Radost Beograđana nije dugo trajala, jer je samo dva minuta kasnije Šerbečić izjednačio na 1:1. Za rezultatski preokret pobrinuo se Kolumbijac Ortiz koji se u 28. minutu dobro snašao pred golom OFK Beograda. Tri minuta ksnije, posle dobre akcije Kragujevčana, Tunižanin Hasin postigao je svoj prvi gol u dresu Radničkog. To nije bilo sve u prvom poluvremenu. Efektnim golom Paločevića Beograđani su u finišu prvog dela smanjili prednost Radničkog.

U nastavku Kragujevčanima je bilo potrebno 10 minuta igre da pogotkom Evandra ponovo steknu dva gola prednosti. Nakon toga Bevis je mogao da možda reši pitanje pobednika meča, ali Francuz nije uspeo da sa pet metara loptu smesti u gol OFK Beograda. Kazna za propušteno stigla je u 61. minutu kada je Kahvić postigao treći gol za beogradski tim. Deset minuta kasnije Bevis se iskupio za promašaj i posle lepe akcije Kragujevčana postavio konačan rezultat utakmice, 5:3 za Radnički.

Radnički je ostvario drugu pobedu u prvenstvu, dok je ekipa OFK Beograda posle dobrog početka sezone pretrpela drugi poraz. U finišu utakmice isključen je trener Beograđana, Simo Krunić, zbog prigovora.

Narednu utakmicu Radnički će odigrati sledeće nedelje u Gornjem Milanovcu protiv aktuelnog šampiona, Crvene zvezde.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu