Lokalni ombudsman Kragujevca Jelena Milivojević kao predavač na Svetskoj konferenciji ombudsmana - iKragujevac


Vesti

Lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević je na Svetskoj konferenciji ombudsmana održala predavanje „Položaj ombudsmana u sistemu lokalne samouprave Republike Srbije sa posebnim osvrtom na grad Kragujevac“ kojem je prisustvovalo 190 delegata iz sveta – eksperata za ljudska prava, pravnika i studenata i 89 ombudsmana.

„Učešće Lokalnog ombudsmana grada Kragujevca na Svetskoj konferenciji ombudsmana u Kasinu je prošlo u znaku pojačanog interesovanja kolega iz Evrope i sveta za položaj i značaj ove institucije u Srbiji, razgovorima o daljoj saradnji sa mediteranskim i evropskim ombudsmanima u kontekstu razmene iskustava i primera dobre prakse.

Kancelarija se potrudila da predstavi i opšte društvene prilike i potencijale grada Kragujevca, rekla je Jelena Milivojević, Lokalni ombudsman grada Kragujevca.

Domaćin Svetske konferencije ombudsmana ove godine je bio dr Marino Fardeli, ombudsman Lacija i predsednik Nacionalne koordinacije italijanskih ombudsmana.

Tema trodnevne sesije je bila: „Uloga ombudsmana kao zaštitnika prava“.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Evropske komisije, ombudsmani italijanskih regija i autonomnih pokrajina i ostali stručnjaci iz oblasti zaštite ljudskih prava iz sveta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu