Nikola Jakšić prelazi u Radnički: Novi Beograd prihvatio ponudu Kragujevčana - iKragujevac


Sport

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca ostvario je značajan transfer potpisivanjem ugovora sa Nikolom Jakšićem, jednim od najtalentovanijih i najperspektivnijih srpskih vaterpolista. Ovu vest potvrdio je Slobodan Soro, predsednik Vaterpolo kluba Novi Beograd, koji je do sada bio Jakšićev matični klub.

„Vaterpolo klub Novi Beograd prihvatio je ponudu Vaterpolo kluba Radnički iz Kragujevca, koji je izrazio želju da Nikola Jakšić, naš igrač pod ugovorom, nastavi dalju karijeru u kragujevačkom klubu,“ izjavio je Soro. Ovaj transfer dolazi u trenutku kada je Novi Beograd, aktuelni srpski i regionalni šampion, te osvajač nacionalnog Kupa, odlučio da promeni strategiju za narednu sezonu.

Prema rečima predsednika Sora, Novi Beograd je pristao na ponudu Radničkog i pustio Nikolu Jakšića uz propisno obeštećenje, jer je fokus kluba za sledeću sezonu na podmlađivanju ekipe i promeni dinamike igre. Ova odluka je deo šire strategije kluba, koja podrazumeva uvođenje novih igrača i osveženje tima, dok se Radnički pojačava iskusnim igračem koji će doneti dodatnu snagu i iskustvo u borbi za titule.

Nikola Jakšić, prepoznat kao jedan od ključnih igrača u prethodnim sezonama, doneće Radničkom neprocenjivu vrednost, a ljubitelji vaterpola u Kragujevcu s nestrpljenjem očekuju njegov doprinos u predstojećim utakmicama.

Ovaj transfer predstavlja značajan korak za oba kluba, dok Radnički potvrđuje svoje ambicije za osvajanje trofeja, a Novi Beograd započinje novu eru sa mladim snagama i svežom energijom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu