STEVOVIĆ: Pomoć amaterskim klubovima u odgovarajućoj opremi - iKragujevac


Sport

Podrška grada Kragujevca amaterskom sportu i najmlađima, povod je posete člana Gradskog veća za sport Predraga Stevovića, školi fudbala i klubu Arena 2012, koji im je tom prilikom uručio sportsku opremu za trenežne i takmičarske aktivnosti.

U školi fudbala koja pokriva više naselja u ovom delu grada, Grošnicu, Veliko polje, Ćavu i deo Stanova trenira preko 100 dece. Klub ima veliki broj dece zato što vole da se druže, da rade sa svojim trenerima ali zato što imamo i roditelje koji dovode decu na treninge i bez čije posvećenosti ih ne bi bilo u tolikom broju, rekao je Stevović. Najmanje što grad Kragujevac može da uradi je da donira odgovarajuću sportsku opremu, a u dogovoru sa trenerima i rukovodiocima kluba u narednom periodu planiramo da obezbedimo i dodatnu. Namera nam je da obiđemo i druge škole koje posvećuju pažnju najmlađima, jer je sport izuzetno važan za njihov razvoj i zdravlje, rekao je Stevović, istakavši i to da među njima sigurno ima šampiona koji će sutra predstavljati svoj grad i državu.

stevovickraguj2

Za 12 godina koliko klub postoji i koji je izveo 10 generacija dečaka i devojčica, danas pravih fudbalera i fudbalerki, prvi put nas je neko obišao i donirao opremu ili bilo kakav drugi poklon, zbog čega nam ova poseta puno znači, rekao je Dušan Vučinić, trener FK Arena 2012. Kao škola fudbala i klub takmiče se na svim turnirima po čitavoj Srbiji, a nedavno su kao jedini klub iz Kragujevca učestvovali na Memorijalnom turniru „Radomi Antić“, i igrali finale rame uz rame sa najvećim klubovima iz Srbije, Crvenom Zvezdom, Partizanom i Zemunom, kao i klubovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pored fudbala, ističe trener Vučinić, decu učimo da budu zdravi ljudi, prijatelji, da zdravo razmišljaju i da se zdravo ponašaju i uživaju u sportu, a da će kroz takmičenja i treninge napredovati kao fudbaleri i budući šampioni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu