Rukometašice Radničkog poražene u Temerinu - iKragujevac


Sport

Rukometašice Radničkog pretrpele su poraz na gostovanju u Temerinu u okviru 4. kola Super B rukometne lige, gde su od domaće ekipe izgubile rezultatom 33:28 (17:15). Ovim porazom, Kragujevčanke ostaju na tri osvojena boda, dok Temerin nastavlja sa uspešnim igrama pred svojom publikom.

Utakmica je počela u izjednačenom ritmu, a Radnički je prvi uspeo da napravi razliku od dva gola (3:5) u 10. minutu. Međutim, domaća ekipa brzo je reagovala i preokrenula rezultat u svoju korist (7:6, 15. minut). Kragujevčanke su uzvratile, vratile vođstvo (8:10), ali dva uzastopna isključenja igračica Radničkog omogućila su Temerinu da iskoristi brojčanu prednost i na odmor ode sa dva gola prednosti (17:15).

Drugi deo utakmice doneo je ponovni povratak Radničkog, koji je izjednačio rezultat na 18:18 u 33. minutu, ali je Temerin ubrzo ponovo poveo i stvorio prednost od tri gola (23:20, 44. minut). Radnički se borio i uspeo da ponovo izjednači (23:23), ali veća dubina klupe domaćina pokazala je svoju snagu u završnici. Temerin je serijom pogodaka stekao nedostižnu prednost od pet golova (29:24, 55. minut), koju Radnički nije uspeo da sustigne do kraja utakmice.

Najefikasnija u timu Radničkog bila je Zorica Ranković sa 10 postignutih golova, dok je Jovana Stoiljković dodala 8. U redovima domaćina, Sara Drinić i Jana Stanić predvodile su napad sa po 8 pogodaka, a Stanić je proglašena za igračicu utakmice.

Sledeći izazov za Radnički biće prilika da se oporave od ovog poraza i poboljšaju svoj učinak u nastavku sezone.

ŽRK Temerin – RK Radnički: 33:28 (17:15)
Temerin, SH "Temerin". Gledalaca: 100
Sudije: Velimir Tošković, Sreten Avramović
Sedmerci: Temerin 5 (5), Radnički 4 (4)
Isključenja: Temerin 8 min, Radnički 14 min

Sastavi timova:
Temerin: Zec, Išpanović, Đilas 2, Petrović 6, Miković 1, Drinić 8, Raković, Telečki 3, Čavić, Četić, Vuković, Kašiković, Mitić 5, Stanić 8.
Radnički: Pojužina (odbrana), Marković 1, Šindić, Salijoski 1, Radivojević (16 odbrana), Vlašković 2, Stoiljković 8, Grba, S. Andrić 1, Lešnjak, Portić, Ilić, Đukić 1, M. Andrić 2, D. Ranković 2, Z. Ranković 10.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu