Kulturni događaji u SKC-u: Džez, umetnost i književnost od 7. do 10. oktobra - iKragujevac


Kultura

U periodu od 7. do 10. oktobra, Studentski kulturni centar (SKC) Kragujevac pripremio je raznovrstan kulturni program koji obuhvata džez koncerte, likovne izložbe i književne večeri, pružajući građanima priliku da uživaju u bogatom kulturnom sadržaju.

Program počinje 7. oktobra koncertom renomiranog džez kvarteta "Jazz Mood", čiji će improvizovani zvuci ispuniti prostorije SKC-a, stvarajući magičnu atmosferu za sve ljubitelje džeza. Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

U nedelju, 8. oktobra, biće otvorena izložba "Svet u bojama", mladih likovnih umetnika iz Kragujevca, koja će prikazati različite stilove i tehnike koje odražavaju njihov pogled na savremeni svet. Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova, a posetioci će moći da uživaju u izloženim radovima do kraja oktobra.

U ponedeljak, 9. oktobra, SKC organizuje književno veče na kojem će poznata spisateljica Ana Marković predstaviti svoj najnoviji roman "Tragovi prošlosti". Razgovor sa autorkom vodiće književni kritičar Marko Petrović, a publika će imati priliku da postavi pitanja i dobije potpisani primerak knjige. Ovaj događaj počinje u 19 časova.

Kulturni program završava se 10. oktobra džez sesijom pod nazivom "Veče improvizacija", na kojoj će nastupiti lokalni muzičari u opuštenoj atmosferi, pozivajući i publiku da se pridruži u kreiranju zvuka. Ova sesija će biti održana u dvorištu SKC-a od 20 časova, a cilj je da se promoviše džez muzika kao način kreativnog izražavanja.

Posetite SKC u Kragujevcu od 7. do 10. oktobra i budite deo jedinstvenog kulturnog iskustva koje kombinuje muziku, umetnost i književnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu