Vaterpolo bomba: Ranđelović i Dedović stižu u Radnički? - iKragujevac


Sport

Klub iz Kragujevca, Radnički, saopštio je da će vaterpolo reprezentativci Srbije, Sava Ranđelović i Nikola Dedović, pojačati njihove redove na kraju ove sezone. Ova dva vrhunska igrača trenutno nastupaju za mađarski Vašaš, a u Radnički će stići narednog leta.

Prema saopštenju kluba, Ranđelović i Dedović su dogovorili dvogodišnju saradnju sa ekipom iz Kragujevca, što predstavlja značajan korak za ambicije Radničkog na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Sava Ranđelović, koji ima 31 godinu, karijeru je započeo u rodnom Nišu, a zatim je postao ključni igrač Crvene zvezde, s kojom je osvojio Ligu šampiona. Njegova karijera obuhvata i igranje za italijansku Brešu i mađarski OSC, pre nego što je prešao u Vašaš. Sa Brešom i Vašašom, Ranđelović je osvojio Kup Evrope. Kao deo reprezentacije Srbije, osvojio je čak 15 zlatnih medalja na velikim takmičenjima, uključujući i tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Nikola Dedović, star 32 godine, vaterpolo je počeo da trenira u Partizanu, a u sezoni 2014/2015. već je nosio kapicu Radničkog, s kojim je osvojio Kup Srbije. Nakon tog perioda, igrao je za Primorje, nemački Špandau, ruski Sintez iz Kazanja i Vašaš. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu, što ga svrstava među najsjajnije igrače u istoriji srpskog vaterpola.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu