Asfaltirana Verdijava ulica u MZ Petrovac - iKragujevac


Vesti

Ekipe JKP „Šumadija“ danas su izvele završne radove na asfaltiranju Verdijeve ulice u Mesnoj zajednici Petrovac. Radove su obišli dr Snežana Živanović Katić, članica Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada i Marko Janković, pomoćnik gradonačelnika za razvoj i unapređenje lokalne samouprave.

Politika gradonačelnika Nikole Dašića od 2020. godine je ravnomerni razvoj sela i grada. U skladu sa tim, kao i finansijskim mogućnostima i raspoloživom mehanizacijom, Javno komunalno preduzeće „Šumadija“ u kontinuitetu izvodi radove na putnoj infrastrukturi i Verdijeva je još jedna ulica u nizu koju ovo preduzeće asfaltira ove godine, rekao je Janković. Najavivši da su naredni radovi planirani već sledeće nedelje u Gornjim Jarušicama, on je poručio da će tempo asfaltiranja i ubuduće biti isti.

Prema rečima šefa Sektora niskogradnje JKP „Šumadija“, Marka Radisavljevića, asfaltiranju su prethodili pripremni radovi koji su podrazumevali široki iskop ulice, nasipanje i valjanje novog kamenog materijala i podizanje šahti na kotu nivelete. Za asfaltiranje ove ulice u dužin od 175 metara i širini četiri metra utrošeno je oko 130 tona asfaltne mase, a investiciona vrednost radova je preko četiri miliona dinara, kazao je Radisavljević. On je naveo i da njihove dve ekipe već duže vreme rade na sanaciji ulica i asfaltiranju udarnih rupa u gradu kako bi, dok vremenski uslovi dozvoljavaju, što više ulica vratili u prvobitno stanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu