Radnički poražen od šampiona Evrope na kragujevačkoj premijeri Lige šampiona - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca doživeli su poraz na svojoj premijeri u Ligi šampiona, gde su pred prepunim tribinama kragujevačkog bazena izgubili od aktuelnog šampiona Evrope, mađarskog Ferencvaroša, rezultatom 12:5.

Tim iz Budimpešte, predvođen srpskim reprezentativcem Dušanom Mandićem, demonstrirao je zašto važi za glavnog favorita za odbranu titule. Pored Mandića, ekipu Ferencvaroša čine i neki od najboljih vaterpolista Mađarske, Grčke, Španije i Italije.

Radnički je dobro otvorio utakmicu, povevši sa 2:0 zahvaljujući golovima Strahinje Rašovića i Dušana Vasića, što je obećavalo neizvesnu borbu. Ipak, gosti su brzo izjednačili golovima Vendela Vigvarija i Martona Vamoša, a nakon serije grešaka i promašaja, oba tima ušla su u napadačku krizu koja je trajala skoro 10 minuta.

Prvi su je prebrodili gosti, koji su serijom od tri uzastopna gola preokrenuli rezultat u svoju korist (5:2), dok je Lazar Vićković prelepim pogotkom uz zvuk sirene doneo nadu domaćinu na poluvremenu (5:3). Međutim, Radnički je u nastavku izgubio ključnog igrača, Strahinju Rašovića, zbog treće lične greške, što je značajno umanjilo napadačke opcije trenera Uroša Stevanovića.

Ferencvaroš je u drugom poluvremenu dominirao, posebno u odbrani, dok su u napadu precizno koristili prilike, čime su osigurali zasluženu pobedu. Mandić je bio nezaustavljiv sa četiri gola, dok su ga pratili Vigvari sa tri i Stilijanos Argiropulos sa dva gola. U redovima Radničkog, najbolji strelac bio je Radomir Drašović sa dva pogotka.

Radnički će se sada okrenuti obavezama u Regionalnoj ligi, gde ih očekuje meč sa Šapcem, dok takmičenje u Ligi šampiona nastavljaju 29. oktobra gostovanjem Dinamu iz Gruzije.

**Radnički – Ferencvaroš 5:12**
(2:2, 1:3, 0:3, 2:4)

**Sastavi timova:**
**Radnički**: Filipović, Rašović 1, Stanojević, F. Janković, Gavrilović, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić, Vasić 1, Vićković 1, P. Jakšić, Murišić, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.
**Ferencvaroš**: Sakonji, Mandić 4, Vismeg, Varga 1, Vamoš 1, Di Soma, Fekete 1, Argiropulos 2, Nemet, Vigvari 3, Janšik, De Toro, Bala. Trener: Balaš Njeki.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu