Istražite ponudu stanova u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ukoliko vam je dosta haosa u saobraćaju u Beogradu, vreme je da razmišljate o preseljenju.


Beograd postaje sve naseljeniji, gužve su sve veće, nepregledne kolene automobila prelaze redovno preko Gazele ili preko Brankovog mosta. Zašto da sebe svakodnevno izlažete stresu? Birajte gradove koji će vam doneti mir i spokojstvo. Naša prelepa Srbija, nudi i druge primamljive gradove koji vam mogu ponuditi odličan kvalitet života.

 

Zašto izabrati Kragujevac za život?

Ukoliko ste budući student, sigurno vam je bitno da lakše stignete na neko odredište i da ne gubite sate u prevozu. U Kragujevcu je i taxi jeftiniji nego u Beogradu. Start i prvi kilometar za vožnju taksijem je oko 85 dinara što je daleko jeftinije spram Beograda gde je start preko 200 dinara. Vrlo lako i peške možete stići svuda, što je bitna olakšica, složićete se.

Mnoštvo kulturnog sadržaja, poput Joakim festa, gde se biraju najbolje pozorišne predstave u Srbiji koje su nastale na osnovu tekstova domaćih autora, poput muzičkog Arsenal festa, Šumadija festa, Đurđevdanskog karnevala, Međunarodnog džez festivala dovoljan su razlog da uživate u Kragujevcu.

Kragujevac je svakako poznat i po čuvenoj “Zastavi” koja je osnovana 1953., a koja je postala "FIAT Automobiles Serbia" 2008. godine. Impresivan je podatak da je u 400.000 primeraka izašao model 500L, jedan od poslednjih modela. Kada ovom podatku dodamo da su u Kragujevcu odlučili da investiraju poznate kompanije: Simens, Forma Ideale, Nelt, Merkator, Metro, Supernova, jasno je da će biti i dosta prilika za zaposlenje.

Tržište nekretnina u Kragujevcu

Ukoliko ukucate na Google-u stanovi na prodaju u Kragujevcu nešto što prvo vidite je da možete ostaviti svoju e-mail adresu kako biste na istu dobijali određenu ponudu stanova i kako biste uvek bili u toku sa dešavanjima na tržištu nekretnina.

Za Kragujevac je karakteristično da cena stanova opada sa rastom spratnosti, što nije slučaj i u Beogradu. Zato su u Kragujevcu najskuplji stanovi na prvom i na drugom spratu.

Neke od popularnijih lokacija za stanovanje su i Aerodrom, Bubanj, Stanovo, Resnik i Bagremar. Osvrnućemo se i na novogradnju i na starogradnju. Dubina vašeg džepa je ta koja diktira gde kupujete stan i po kojoj ceni ali takođe i jačina vaših živaca igra ulogu jer nema svako vremena da se bavi majstorima, te će zato većina pre odabrati stan koji ne zahteva renoviranje i u koji će moći što pre da se useli.

Sjajno je kada u današnje vreme možete videti da se negde i dalje može naći cena kvadrata već od 1140 eur + pdv. U pitanju je cena novogradnje u naselju Bubanj. Ko bira mirniju lokaciju može razmotriti i kupovinu stana u blizini Velikog parka gde se cene stanova kreću već od 1500 eur/m2 + pdv.
Takođe, mirna lokacija je i Erdoglija u blizini Osnovne škole gde se cene kreću već od 1300 eur/m2. Cene novogradnje se kreću uglavnom do 1500 eur/m2 u centru Kragujevca, gde i stan u smart zgradi može biti vaš već po ceni od oko 1400 eur/m2.

Postoji i nešto jača cena od 1820 eur/m2 a tiče se stanova u prelepoj zgradi u centru Kragujevca koja svojim stanarima nudi pristup prelepom dvorištu od 10 ari, letnjikovac, igralište za decu, teretanu na zatvorenom i na otvorenom, košarkaški teren i šah na otvorenom, spa centar, bazen, sauna, igraonicu. Zvuči više nego primamljivo ukoliko uzmete u obzir i činjenicu da u Beogradu gotovo da nema kvalitetnog stana ispod 2700 eur/m2. Bitno za navedene novogradnje je i to da su stanovi bez provizije za kupce, što je svakako znatna ušteda.

Kad je u pitanju starogradnja, u Bagremaru možete naći stan od 48 m2 već od 1073 eur/m2. Slične cene možete naći za istu kvadraturu i u naseljima Bubanj i Aerodrom. Možemo videti da se cene uglavnom kreću za starogradnju od oko 1000 eur/m2 do oko 1600 eur/m2, sa nekim odstupanjima od tih cena gde cena prelazi 1700 eur/m2.

Obavezno posetite nekadašnju prestonicu Kneževine Srbije i nekadašnji automobilski centar Titove Jugoslavije, grad u kojem je osnovana prva gimnazija u Srbiji, 1833. godine, gde su objavljene prve Novine srbske pod uređivačkom “palicom” Dimitrija Davidovića, gde je otvoreno prvo pozorište za vreme Joakima Vujića, prva galerija slika, biblioteka i muzej, grad koji vam nudi sjajne mogućnosti za život a pre svega za kupovinu nekretnine. Uvek birajte grad koji će vam doneti manje gužve u saobraćaju, grad koji je jeftiniji i koji će podići vaš kvalitet života na viši nivo. Dođite i uverite se zašto je Kragujevac idealno mesto za preseljenje. Ne oklevajte, a mi smo tu da vam pomognemo da izaberete vaš novi dom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu