Borbeni FK Radnički 1923 nesrećno izgubio od Novog Pazara - iKragujevac


Sport

Radnički 1923 iz Kragujevca sinoć se vratio iz Novog Pazara sa još jednim porazom, ovaj put rezultatom 2:0, pred oko šest hiljada gledalaca.

Gorki okus ovog neuspeha dodatno je osnažen sećanjem na letošnje eliminacije iz kvalifikacija za Ligu konferencija u Podgorici, kada ih je, u dresu Mornara iz Bara, golman Stefan Popović srušio na penale. Sinoć je ponovo bio koban po Radnički, sada kao heroj Novog Pazara.

Iako su Kragujevčani u Novom Pazaru imali svoje šanse, sreća im je okrenula leđa. Pri rezultatu 0:0 poništen im je gol zbog minimalnog ofsajda Ortiza, a u finišu meča Popović je spektakularnom intervencijom zaustavio šut Simovića, sprečivši izjednačenje i pruživši svom timu sigurnost.

Trener Radničkog, Feđa Dudić, na konferenciji za medije čestitao je domaćinima na zasluženoj pobedi, ali je posebno pohvalio golmana Popovića. "Mislim da smo zaslužili da nas Bog nagradi, pa da ona lopta uđe, ali Popović nas nekako prati kao crna mačka – prvo sa Mornarom, sada sa Novim Pazarom", izjavio je Dudić.

Pored rezultatskog neuspeha, Dudić se suočava i s kadrovskim problemima. Povrede Bogdana Mirčetića i Besima Šerbečića dodatno su otežale situaciju za Radnički, koji već neko vreme igra bez povređenog Milutina Vidosavljevića. "Nažalost, izgubili smo Mirčetića, a tada je proradio neki inat. Igrali smo najbolje s igračem manje, ali zatim nam se povredio i Šerbečić, pa smo ostali s devetoricom. Na kraju, na otvorenu odbranu 11 na 9, primili smo i drugi gol", dodao je Dudić.

Iako je VAR analiza pri poništavanju gola Radničkog izazvala kontroverze, Dudić je istakao da ne želi da komentariše odluke sudija, već se fokusira na ono što dolazi. S obzirom na trenutnu situaciju, jasno je da Radnički očekuje težak period, s obzirom na manjak igrača i nove povrede koje remete timski ritam.

Novi Pazar je ovom pobedom potvrdio da se nalazi u dobroj formi, a Popović je još jednom pokazao zašto se smatra jednim od najpouzdanijih golmana u ligi. Za Kragujevčane, međutim, Podgorica ostaje rana koja se teško zaceljuje, dok Popović postaje njihov simbol neuspeha – ta nesretna "crna mačka" koja uvek pronađe način da im poremeti planove.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu