Redovni radovi JKP „Šumadija“ Kragujevac na unapređenju komunalne infrastrukture - iKragujevac


Vesti

U skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija“ Kragujevac u petak, 4. oktobra, realizuju brojne radove na teritoriji grada, čime se nastavlja unapređenje komunalnih usluga i infrastrukture.

Radovi se izvode na različitim lokacijama:

  • Ulica Branka Paraća (MZ Narodni heroj Filip Kljajić) dobija novo lice kroz asfaltiranje udarnih rupa, što će doprineti bezbednijem saobraćaju.
  • Na području MZ Kamenica i MZ Resnik obavlja se nasipanje kamenom i valjanje, uključujući izradu propusta, čime se obezbeđuje bolja pristupačnost lokalnih puteva.
  • Verdijeva ulica (MZ Petrovac) je u fazi pripreme za asfaltiranje, što će uskoro omogućiti kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju za sve građane ovog dela grada.
  • Lepenički bulevar (MZ Centar) i ulica Čapajeva (MZ Erdoglija) su lokacije na kojima se trenutno betoniraju raskopane površine, dok se u ulici Čegarskoj (MZ Narodni heroj Filip Kljajić) vraća behaton kako bi se površine vratile u prvobitno stanje.
  • Na prostoru Spomen parka „Kragujevački oktobar“ (MZ Šumarice) i na teritoriji MZ Vašarište, ekipe rade na popravci oštećene i ugradnji nedostajuće vertikalne saobraćajne signalizacije.
  • Radnici rade i na popravci oštećene svetlosne signalizacije na raskrsnici ulica Miodraga Vlajića Šuke i Save Kovačevića.

Pored infrastrukture, posebna pažnja posvećena je održavanju higijene i uređenju zelenih površina:

  • Sprovodi se ručno čišćenje, pročišćavanje pešačkih staza, trotoara, i platoa, kao i sakupljanje papira sa javnih površina. Takođe, planirano je mašinsko čišćenje saobraćajnica i noćno pranje ulica.
  • Ulice Kosovska i Cara Dušana (MZ Pivara) biće dnevno prane, dok će se radovi na košenju zelenih površina obaviti duž puta Bukorovac - Jabučje i na uređenim zelenim površinama oko jezera Bubanj (MZ Bubanj).
  • Posebno lep ambijent biće obezbeđen na platou ispred Skupštine grada, gde se priprema i sadi dekorativna rasada.
  • Radnici su angažovani i na otklanjanju kvarova na mreži javnog osvetljenja na teritoriji celog grada, čime se osigurava bezbednost građana.

Svi radovi će biti izvođeni u skladu sa vremenskim prilikama, a njihov cilj je unapređenje kvaliteta života svih stanovnika Kragujevca, kroz održavanje i unapređenje javne infrastrukture i higijene.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu