Obeležena slava vatrogasaca Neopalima kupina - iKragujevac


Vesti

Sečenjem kolača u Sabornoj crkvi u prisustvu zamenika gradonačelnika Dejana Ružića i pripadnika Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu - Vatrogasno – spasilačke brigade, obeležili su slavu Sektora za vanredne situacije – zaštitnicu vatrogasaca, Neopalimu kupinu.

Na sreću i ponos svih nas koji živimo u Kragujevcu, Uprava za vanredne situacije je jedna od najbolje organizovanih u Srbiji, a tome svedoče brojne nagrade i priznanja kako u državi tako i na međunarodnim intervencijama budući da su pripadnici naše spasilačke brigade uvek bili deo nacionalnog spasilačkog tima, kazao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika. Pored spremnosti i obučenosti, ekipe u Kragujevcu imaju kvalitetnu opremu za vanredne situacije, dodao je on i istakao da Grad, u skladu sa mogućnostima, pomaže funkcionisanju i radu Uprave obezbeđivanjem najsavremenije opreme, tehnike i tehnologije ali edukacijama i obezbeđivanjem prostora.

Milan Stanković, zamenik komadanta Vatrogasno-spasilačke brigade kaže da Vatrogasno spasilačka brigada u Kragujevcu broji 166 pripadnika i da je na teritoriji Šumadijskog okruga između dva obeležavanja Dana Sektora i slave bio veliki broj intervencija. Najviše tokom februara, 190 i avgusta 241 intervencija kada su se uključili i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i drugi u sistemu zaštite i spasavanja, kazao je Stanković. On je podsetio da se u okviru planova rada svakodnevno organizuju edukacije i obuke sugrađana. Najlepši deo tog posla je druženje sa decom i predstavljanje naše opreme i učenje kroz igru kako da se ponašaju u vanrednim situacijama pored edukacija srednjoškolaca o bezbednosti u saobraćaju.

Uprava za vanredne situacije i vatrogasno spasilačke brigade Kragujevca svoj dan i slavu obeležili su nizom događaja proteklih dana, a kao završna aktivnost sutra će u objektu Energetike biti izvedena vatrogasna taktičko - pokazna vežba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu