U narednih 15 dana javni uvid u Studiju o uticaju na životnu sredinu za rudarski deo projekta „Jadar“ - iKragujevac


Vesti

Na javnom uvidu je od danas prvi dokument u proceduri za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za rudarski deo projekta „Jadar“, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

U narednih 15 dana omogućen je javni uvid u dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za rudarski deo projekta „Jadar“ – Zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije.

Od danas je na uvidu javnosti i pozivam sve građane i stručnu javnost da se upoznaju sa dokumentom i daju komentare.

Sva dokumentacija, u svakoj pojedinačnoj fazi i za svaki deo projekta, biće na uvidu javnosti i svi zainteresovani će moći da daju sugestije kako bismo svi zajedno došli do najboljih rešenja i kako bi se unapredio finalni dokument, odnosno Studija“, rekla je ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović.

Ona je navela da je sledeći korak donošenje Rešenja o obimu i sadržaju studije koji predstavlja detaljne smernice za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za rudarski deo projekta.

Ministarka je dodala da će ista procedura biti primenjena i na druga dva dela – procesni i deo koji se odnosi na upravljanje otpadom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu