Tragedija na gradilištu u Kragujevcu: Radnik poginuo nakon pada sa zgrade, Karađorđeva ulica zatvorena [FOTO] - iKragujevac


Vesti

Danas je Kragujevac potresla tragična nesreća u kojoj je radnik (58) izgubio život nakon pada sa zgrade u izgradnji u Karađorđevoj ulici. Incident se dogodio nešto posle 16 časova, a uprkos pokušajima reanimacije na licu mesta, radnik je preminuo.

Prema dostupnim informacijama, radnik je bio zaposlen na građevinskim radovima i potiče iz okoline Kragujevca. Odmah nakon nesreće, hitna pomoć je stigla na lice mesta, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Policija je započela uviđaj, a deo Karađorđeve ulice u kojoj se nesreća dogodila, zatvoren je za saobraćaj dok se ne završi istraga. Više policijskih vozila i pripadnici u uniformama i civilu osiguravaju mesto nesreće, dok saobraćajna policija preusmerava vozila na alternativne pravce.

Ovaj događaj dodatno je uznemirio javnost s obzirom na to da se u toku istog dana dogodio još jedan incident na gradilištu u Kragujevcu. Naime, radnik iz Turske, koji je radio na izgradnji novog vrtića u naselju Bubanj, zadobio je povrede nakon pada sa skele. On je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, ali prema izveštajima nije životno ugrožen.

Istraga o oba incidenta je u toku, a nadležni organi će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovih nesreća na radnom mestu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu