Dečja nedelja u Narodnom muzeju Šumadije: Kreativne radionice za decu uz poruku tolerancije i ljubavi - iKragujevac


Vesti

U okviru obeležavanja Dečje nedelje, koja ove godine nosi slogan "Ja sam dete, imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!", Narodni muzej Šumadije iz Kragujevca organizuje besplatne kreativne radionice za decu školskog i predškolskog uzrasta u Amidžinom konaku od 7. do 11. oktobra. Radionice vodi Katarina Đurić, kustos pedagog, uz podršku vodičke službe.

 

Za decu uzrasta od 6 do 12 godina, pripremljene su kreativne radionice pod nazivom "Jesen u mom gradu". Mališani će imati priliku da crtaju ili izrađuju razne oblike, životinje i čestitke koristeći jesenje plodove kao što su šišarke, kestenje i lišće. Ove aktivnosti podstiču kreativnost i omogućavaju deci da kroz igru uče o prirodi i njenim lepotama.

Za stariju decu, uzrasta od 12 do 16 godina, predviđene su radionice i kvizovi pod nazivom "Upoznajte svoj grad". Cilj ovih aktivnosti je da se deca kroz zabavu upoznaju sa kulturnim i istorijskim nasleđem svog grada, razvijajući tako svest o važnosti očuvanja lokalne kulture.

Pored radionica, poseban akcenat stavljen je na razgovor o toleranciji i prihvatanju različitosti, posebno sa starijim uzrastom dece. U samom konaku postavljena je izložba koja je prilagođena osobama sa invaliditetom, čime se šalje poruka o važnosti inkluzije i jednakosti.

Radionice se održavaju radnim danima od 8 do 16 časova, s tim da je poslednja radionica moguće zakazati najkasnije do 14 časova.

Nezavisno od Dečje nedelje, posete muzeju možete zakazati svakim radnim danom (obilazak objekata Amidžin konak, Konak kneza Mihaila, Umetnička galerija) u istim terminima. Cena ulaznica za obilazak postavki je 200 dinara, dok je za grupe veće od 10 posetilaca cena 100 dinara. Radionice i ambijentalni časovi su besplatni i organizuju se u dogovoru sa učiteljima, nastavnicima ili razrednim starešinama, uz prethodno zakazivanje putem mejla ili telefona.

Narodni muzej Šumadije poziva sve roditelje i škole da iskoriste ovu priliku i pruže deci jedinstveno iskustvo koje spaja učenje, igru i kulturu uz poruku o važnosti ljubavi, tolerancije i poštovanja različitosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu