BOMBA U KRAGUJEVCU: Radnički za Evropu doveo golmana iz Belgije! - iKragujevac


Sport

Radnički iz Kragujevca, petoplasirani tim Superlige Srbije, završio je značajno pojačanje za predstojeće kvalifikacije za Ligu konferencija. Klub je u svoje redove doveo talentovanog golmana Luku Lijeskića, koji je potpisao ugovor na tri godine i biti ključno pojačanje za njihov nastup u drugom kolu kvalifikacija, gde će se suočiti sa pobednikom dvomeča između Mornara iz Bara i Dinama iz Tbilisija.

Luka Lijeskić, koji je nedavno bio član belgijskog Genta, smatra se jednim od najperspektivnijih mladih golmana u Evropi. Njegov potencijal je prvi put zasijao kada je proglašen najboljim golmanom Evropskog prvenstva U-17 u Izraelu. Do pre godinu dana, branio je boje FK Brodarac pre nego što je prešao u Gent.

Sa samo 20 godina, Lijeskić već ima bogato iskustvo iza sebe. Njegov impresivan učinak na Evropskom prvenstvu U-17 privukao je pažnju mnogih evropskih klubova, ali je Gent bio najbrži i najkonkretniji u nameri da ga dovede. Međutim, prilika da se dokaže u domaćem prvenstvu i pomogne Radničkom u evropskim kvalifikacijama bila je ponuda koja se ne odbija.

Ovaj transfer je još jedan korak u ambicioznom planu Radničkog da se afirmiše kao jedan od vodećih klubova u Srbiji i regionu. Dolazak Lijeskića pokazuje odlučnost kluba da ulaže u mlade i perspektivne igrače, što može doneti dugoročnu stabilnost i uspeh.

Navijači Radničkog s nestrpljenjem iščekuju početak kvalifikacija za Ligu konferencija, nadajući se da će njihov tim, uz podršku novog golmana, uspeti da ostvari zapažen rezultat i plasira se u grupnu fazu takmičenja.

Sa novim pojačanjem između stativa, Radnički iz Kragujevca ima sve razloge za optimizam i veru u uspešnu evropsku kampanju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu