Završna konferencija projekta „Osnivanje regionalnog centra za cirkularnu ekonomiju“ - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac, u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja d.o.o. Kragujevac (REDASP), uspešno je realizovao projekat „Osnivanje regionalnog centra za cirkularnu ekonomiju“ koji finansira Češka Republika u okviru razvojne saradnje.

Cilj projekta je promocija principa cirkularne ekonomije i jačanje kapaciteta ključnih aktera Grada Kragujevca u ovoj oblasti osnivanjem Regionalnog centra za cirkularnu ekonomiju. Projekat doprinosi ostvarivanju nacionalnih ciljeva, ciljeva održivog razvoja u skladu sa tematskim prioritetima Češke razvojne saradnje i Programom zaštite životne sredine Grada Kragujevca 2023-2033 i stvoriće osnovne uslove za dalji razvoj kapaciteta grada/regiona za prelazak na cirkularnu ekonomiju. Ciljne grupe su javni sektor (lokalne samouprave regiona, javna komunalna preduzeća), organizacije za podršku biznisu i industrija, uključujući i sektor MSP, ali i građani.

Tokom šest meseci implementacije projekta održane su targetirane obuke za predstavnike javnog i poslovnog sektora sa teritorije regiona sa više od 50 polaznika, sprovedena onlajn kampanja koja je imala doseg veći od 50.000, organizovana studijska poseta Brnu za predstavnike ključnih stejkholdera, formiran Regionalni centar za cirkularnu ekonomiju i dizajniran program podrške namenjen MSP u oblasti cirkularne ekonomije za Grad Kragujevac.

Završna konferencija održana je u Biznis inovacionom centru na kojoj su govorili predstavnik Ambasade Republike Češke u Beogradu, predstavnici Centra za zelenu ekonomiju, predstavnici REDASP-a, BIC-a i JKP „Šumadija“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu