Novi smer u srednjoj školi donosi stipendije i mogućnost zaposlenja - iKragujevac


Vesti

Svršeni osmaci koji ove godine odluče da upišu novi obrazovni profil "tehničar za metalurške tehnologije" u Srednjoj stručnoj školi u Kragujevcu imaće priliku da konkurišu za stipendiju kompanije Unior Components iz Kragujevca.

Ovaj novi smer, koji će biti dostupan od školske 2024/2025. godine, uvodi se u školu koja će od 1. septembra nositi ime „Knez Aleksandar Karađorđević”. Obrazovanje za ovaj profil traje četiri godine i biće sprovedeno po dualnom modelu obrazovanja, omogućavajući učenicima da stiču praktična znanja i iskustva direktno u industrijskom okruženju. Na konkursu za upis u srednje škole, ovaj profil se nalazi pod šifrom SUKGSE4C63S.

Svi učenici ovog odeljenja će dobijati finansijsku podršku od strane države u iznosu od 5.000 dinara mesečno tokom svih četiri godine školovanja. Pored ove državne podrške, kompanija Unior Components će dodatno stipendirati jedan broj učenika sa 7.000 dinara mesečno. Tako će određeni broj učenika koji ove godine bude upisao smer "tehničar za metalurške tehnologije" imati ukupnu mesečnu finansijsku podršku od 12.000 dinara tokom celog školovanja.

Rok za prijavu na ovaj novi obrazovni profil je odmah po završetku završnih ispita i objavljivanju konačnih rezultata. Budući srednjoškolci će svoje liste opredeljenja popunjavati elektronskim putem i neposredno u svojim osnovnim školama 26. i 27. juna 2024. godine.

Po završetku četvorogodišnjeg školovanja, učenici će imati mogućnost zaposlenja u kompaniji Unior Components, što predstavlja dodatnu motivaciju za upisivanje ovog perspektivnog smera.

Više informacija o samom obrazovnom profilu možete pronaći na sajtu kompanije. (Vidi LINK)

Za sve dodatne informacije, kompaniju Unior Components možete kontaktirati direktno na broj telefona 064/87-78-958.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu