Početak primene sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja brzine Kragujevac - Batočina - iKragujevac


Vesti

Od četvrtka, 26. septembra 2024. godine, na državnom putu Kragujevac-Batočina, u blizini Batočine, počeće primena sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine. Ovaj savremeni sistem biće postavljen na deonici udaljenoj 300 metara od kružnog toka, na kolovoznoj traci u pravcu Batočine, gde je dozvoljena brzina kretanja ograničena na 50 kilometara na čas.

Cilj ovog sistema je povećanje bezbednosti saobraćaja u zoni u kojoj je često dolazilo do prekoračenja brzine, što je predstavljalo opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Svi prekršaji biće automatski evidentirani, a vlasnici vozila koja prekrše propise dobiće poziv da u roku od osam dana dostave tačne podatke o osobi koja je upravljala vozilom u trenutku prekršaja.

Ukoliko vlasnik vozila nije upravljao vozilom u trenutku prekršaja, dužan je da dostavi pisanu izjavu, overenu od strane nadležnog organa, kojom se nesporno može utvrditi identitet osobe koja je učinila prekršaj. Nepružanje ovih informacija ili dostavljanje netačnih podataka može rezultirati dodatnim kaznama za vlasnika vozila.

Policija apeluje na sve vozače da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine i poziva na odgovorno ponašanje kako bi se unapredila bezbednost u saobraćaju na ovom važnom putnom pravcu.

Ova mera predstavlja deo šireg napora za povećanje bezbednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda na kritičnim tačkama u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu