Javna rasprava o Nacrtu programa za Lokalni ekonomski razvoj grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Do 6. septembra traje javna rasprava o Nacrtu programa za Lokalni ekonomski razvoj grada Kragujevca za period od 2024. do 2026. godine

.

 

Član Gradskog veća za privredu, Radomir Erić podseća da je budžet za Lokalni ekonomski razvoj u ovoj godini uvećan za milion dinara, i on sada iznosi 48,7 miliona.

Zainteresovane institucije, organizacije, privredni subjekti i pojedinci mogu svoje primedbe i predloge na Nacrt programa za Lokalni ekonomski razvoj grada Kragujevca za period od 2024. do 2026. godine mogu dostaviti putem elektronske pošte ili lično u odeljenju za lokalni ekonomski razvoj i privredu.

U konferencijskoj sali Gradske uprave za razvoj i investicije, 6. septembra od 9 do 12 časova biće organizovan otvoreni sastanak, gde zainteresovani mogu lično da izvrše uvid u Nacrt programa za lokalni ekonomski razvoj grada Kragujevca za period od 2024. do 2026. godine, a predstavnici Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj pružaće dodatna objašnjenja.

Sa druge strane, došlo je do korekcije budžeta za plan lokalnog ekonomskog razvoja grada Kragujevca za ovu godinu.

Za sajamske manifestacije u ovoj godini opredeljeno je 14 miliona dinara, na ime subvencija za stare zanate, razvoj metalskog sektora i ženskog preduzetništva – 10 miliona, radno angažovanje osoba sa invaliditetom kroz program javnih radova blizu 3,3 miliona, subvencije za samozapošljavanje 6,7 miliona, a nove mere zapošljavanja osoba sa invaliditetom 900 hiljada dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu