Besplatni preventivni stomatološki pregledi u Kragujevcu: Prioritet deca, trudnice i stariji građani - iKragujevac


Vesti

U nedelju, 29. septembra 2024. godine, u Zavodu za dentalnu medicinu Kragujevac, na adresi Zmaj Jovina 32 (nekadašnja Hitna pomoć), biće organizovani besplatni preventivni stomatološki pregledi. Ovaj događaj ima poseban fokus na decu, trudnice, porodilje, studente i penzionere, kojima će biti pružena prilika da provere zdravlje svojih zuba i usne duplje bez troškova.

Pregledi su deo inicijative koja ima za cilj povećanje svesti o značaju preventivne stomatologije. Ova grana medicine bavi se prevencijom nastanka bolesti zuba i usne duplje, kao i dugotrajnim očuvanjem zdravlja usta i zuba. S obzirom na to da je zubni karijes jedno od najčešćih oboljenja u populaciji, ovakve akcije imaju ključnu ulogu u ranom otkrivanju i sprečavanju razvoja ozbiljnih problema.

Preventivna stomatologija zasniva se na medicinskim činjenicama o etiologiji oralnih oboljenja, a cilj ovih pregleda jeste podizanje svesti o važnosti redovnih kontrola. Građani će dobiti stručne savete o pravilnoj higijeni zuba, tehnikama održavanja oralne higijene, kao i preporuke za dalji tretman, ukoliko bude potrebe za tim.

Ovo je sjajna prilika za sve Kragujevčane da se informišu o stanju svog oralnog zdravlja, posebno imajući u vidu da redovna briga o zubima može značajno doprineti prevenciji ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu