Nova karting staza u Kragujevcu: Projekat poveren firmi „Andzor engineering“ - iKragujevac


Vesti

Gradska uprava za investicije i razvoj Kragujevca objavila je rezultate tendera za izradu projekta i tehničke dokumentacije za novu karting stazu. Posao je poveren firmi „Andzor engineering“ iz Novog Sada, koja je odabrana među nekoliko kandidata.

„Andzor engineering“ je za ovaj posao obezbedila sredstva u iznosu od 2.640.000 dinara. Pored njih, na tenderu je učestvovao i konzorcijum firmi iz Novog Sada i Šida, čija je ponuda bila znatno skuplja, gotovo dvostruko.

Nova karting staza biće locirana između Divostina i Malih Pčelica, što je u skladu sa ranijim najavama. Planirana staza će služiti kao prostor za zabavu, edukaciju i rekreaciju, namenjen vozačima svih uzrasta i oba pola. Posebno će biti prilagođena za upotrebu ekonomičnih 4T kartinga sa prigušenim izduvnim sistemima, što će minimizirati buku i omogućiti vožnju u urbanim zonama.

Prema specifikacijama iz tenderske dokumentacije, kompleks će obuhvatiti asfaltiranu karting stazu i plato za kartinge ukupne površine od oko 9.000 kvadratnih metara. Predviđena je i interna saobraćajnica sa parking prostorom od oko 1.200 kvadratnih metara, te nadstrešnica i zaštitna ograda oko karting platoa.

U sklopu projekta predviđena je i izgradnja objekta na dva nivoa, površine od oko 400 kvadratnih metara, koji će služiti potrebama kartodroma, sa mogućnošću dodatnih ugostiteljskih sadržaja bez smeštajnih kapaciteta.

Grad Kragujevac je za ovaj projekat dobio sredstva od Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj u aprilu ove godine. Ukupno je obezbeđeno 2,8 miliona dinara iz državnog budžeta, dok će Grad Kragujevac sufinansirati projekat sa dodatnih 1,4 miliona dinara.

Očekuje se da će nova karting staza značajno doprineti razvoju sportskog turizma i rekreativnih aktivnosti u regionu, pružajući novu atrakciju za sve ljubitelje kartinga, od najmlađih do najstarijih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu