Novo pojačanje u redovima Radničkog 1923 - iKragujevac


Sport

Bosanskohercegovački internacionalac Samir Zeljković (26) peti je novajlija u redovima kragujevačkog superligaša ovog leta. On na “Čika Daču” stiže kao slobodan igrač nakon sporazumnog raskida saradnje sa Sarajevom i predstavljaće pravo osveženje za defanzivnu liniju “crvenih”, kojoj je, čini se, nedostajao igrač ovakvog profila.

Željković je igrač kojeg šef struke Kragujevčana, Feđa Dudić, poznaje "u dušu", budući da su prethodno sarađivali u Veležu iz Mostara. U tom timu bio je i Mehmed Ćosić, takođe bivši član Veleža, koji je zimus stigao na "Čika Daču".

Rođeni Sarajlija, Zeljković je prve fudbalske korake napravio u mlađim selekcijama Fudbalskog kluba Sarajevo. Igračku afirmaciju postigao je u dresu Veleža, gde je proveo pet sezona i osvojio Kup Bosne i Hercegovine. Prošlog leta vratio se u matični klub Sarajevo, a poslednjih šest meseci proveo je na pozajmici u Bunjodkoru iz Uzbekistana.

Zanimljivo je da je Zeljković već duže vreme bio meta sportskog direktora Radničkog 1923, Slavka Perovića, koji je dva puta bezuspešno pokušavao da ga dovede na "Čika Daču".

– Još prošlog leta me je kontaktirao sportski direktor Perović, ali sam tada bio pod ugovorom sa Sarajevom, pa nije postojala mogućnost da se transfer realizuje. Zatim se zimus, pre mog odlaska u Uzbekistan, pominjala mogućnost pozajmice, ali se klubovi nisu usaglasili po tom pitanju. I evo, što se kaže, treća sreća. Konačno sam u Radničkom i nadam se uspešnoj saradnji – izjavio je novi defanzivac "crvenih", koji je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa kragujevačkim klubom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu