MUP Srbije upozorio Kragujevac na moguće nepogode - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavestilo je javnost da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, prateći prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izdali upozorenje svim gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije da odmah preduzmu potrebne preventivne i operativne mere.

 

Na osnovu najnovijih informacija Republičkog hidrometeorološkog zavoda, večeras, tokom noći i sutra se na teritoriji Republike Srbije očekuju intenzivne grmljavinske oluje praćene gradom, jakim vetrom i obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu.

Sektor za vanredne situacije je, u skladu sa ovim prognozama, hitno obavestio nadležne u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu da prenesu upozorenja lokalnim štabovima, te da vatrogasno-spasilačke ekipe obiđu potencijalno ugrožena područja.

Osim toga, upozorenja su prosleđena i gradovima Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, a svi dostupni ljudski i materijalni resursi su stavljeni na raspolaganje radi zaštite života građana i imovine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni, prate obaveštenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda i poštuju uputstva nadležnih organa, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu