Plesni spektakl u Kragujevcu: Plesni Festival KPF okuplja više od 1200 takmičara - iKragujevac


Kultura

Ovog vikenda, 8. i 9. juna, Sportska hala „Jezero“ u Kragujevcu postala je epicentar plesne umetnosti, domaćin Plesnog Festivala KPF. Ovaj dvodnevni spektakl, koji se održava po 11. put, okupio je više od 1200 takmičara iz 24 plesna kluba iz Srbije i regiona.

 

Takmičenje traje oba dana od 10 do 22 časa, nudeći bogat program koji obuhvata različite plesne discipline. Posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim plesnim stilovima, uključujući klasične plesove, savremeni ples, disko dens, hip-hop i latinsko-američke ritmove.

Plesni Festival KPF je idealna prilika za sve ljubitelje plesa da pronađu nešto po svom ukusu i uživaju u vrhunskim nastupima talentovanih plesača.

Organizatori ovog događaja, dva najveća plesna kluba u Kragujevcu — Plesni klub Dolls i Plesni klub Fiesta — pobrinuli su se da festival bude na visokom nivou. Program su pripremile tri stručnjakinje u oblasti plesa: Jelena Bugarčić, Danijela Sagić i Jelena Alempijević. Njihova stručnost i posvećenost garantuju da će svaki nastup pokazati svu raskoš i raznovrsnost plesne umetnosti.

„Ovaj festival je prava prilika da pokažemo koliko je plesna scena bogata i raznolika. Svaka tačka je posebna na svoj način i nadamo se da će publika uživati,“ izjavila je Jelena Bugarčić.

Plesni Festival KPF ne samo da pruža priliku plesačima da pokažu svoj talent i veštine, već i promoviše plesnu kulturu i umetnost u Kragujevcu i šire. Ovaj događaj svakako će ostati zapamćen kao praznik plesa i sjajan primer uspešne organizacije i saradnje u plesnoj zajednici.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu