Arsenal Fest 2024: Kragujevac se sprema za muzički spektakl - iKragujevac


Kultura

Kragujevac će narednih dana biti domaćin jedne od najvažnijih muzičkih manifestacija u regionu – Arsenal Fest-a. Ovaj festival, koji će trajati od 27. do 29. juna, privući će ljubitelje muzike iz celog sveta, zahvaljujući impresivnom line-upu koji uključuje domaće, regionalne i svetske zvezde.

 

Prvi dan: Holivudski sjaj i energična svirka

Festival otvara večeras legendarni holivudski glumac i muzičar Kijanu Rivs sa svojim bendom "Dogstar". Rivs, koji je poznat po ulogama u filmovima kao što su „Matriks“ i „Džon Vik“, ponovo je aktivan na muzičkoj sceni sa bendom koji je nakon dvodecenijske pauze izdao album „Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees“. Pored „Dogstara“, prve večeri nastupiće i „Asian Dub Foundation“, „Partibrejkers“ i „Brkovi“, obezbeđujući raznoliku muzičku ponudu za posetioce.

Drugi dan: Rokenrol legenda i hip-hop senzacija

Sutrašnji dan donosi uzbuđenje sa nastupima legendarnog „Bijelog dugmeta“, koji slave 50 godina od izlaska svog prvog albuma „Kad bi’ bio bijelo dugme“. Goran Bregović i njegov bend vratiće se svojim rokerskim korenima, obećavajući nezaboravan performans. Pored njih, na bini će se naći i „Nouvelle Vague“, američki reper Lil Pump i domaći hip-hop producent Coby, obezbeđujući dinamičnu i energičnu atmosferu.

Treći dan: Simfonijski spektakl i pank rock energija

Završna noć festivala biće posebno svečana, sa nastupom Zdravka Čolića, jedne od najvećih muzičkih zvezda Balkana. Čolić će nastupiti sa simfonijskim orkestrom, pružajući publici jedinstveno muzičko iskustvo. Njegov repertoar će obuhvatiti hitove kao što su „Produži dalje“, „Gori vatra“ i „Ti si mi u krvi“. Ujedno, treće veče će zatvoriti i bendovi „Goblini“, „Palaye Royale“ i „Circa Waves“, dodajući festivalskoj završnici energičan ton.

Garden Stage: Alternativa za sva tri dana

Pored glavne bine, Garden Stage će tokom sve tri večeri ponuditi odlične nastupe alternativnih i indie bendova kao što su „Ničim izazvan“, „Keni nije mrtav“, „Jarboli“, „Ritam nereda“ i mnogi drugi. Ova bina će pružiti intimniju atmosferu i priliku za otkrivanje novih muzičkih talenata.

Kultura i dodatne aktivnosti

Arsenal Fest nije samo muzički događaj, već i kulturna manifestacija. Tokom festivala, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom Kijanu Rivsa kao strip autora. Njegov strip „BRZRKR“ biće dostupan za kupovinu, a postoji i mogućnost potpisivanja od strane autora.

Kragujevac je spreman da dočeka hiljade posetilaca, a Arsenal Fest obećava nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje muzike. Ne propustite priliku da budete deo ovog spektakla koji slavi muziku, umetnost i kulturu na najlepši mogući način.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu