„Krećimo se kvalitetnije“ slogan Evropske nedelje mobilnosti - iKragujevac


Vesti

Na Trgu vojvode Radomira Putnika, Đačkom i Trgu omladine danas se odvijaju mnogobrojni programi, a u okviru Evropske nedelje mobilnosti koja se obeležava od 16. do 22. septembra. Grad Kragujevac posle deset godina ponovo učestvuje u Evropskoj nedelji mobilnosti i to u društvu 2000 gradova iz 44 zemlje.

Opštinama i gradovima, Evropska nedelja mobilnosti pruža priliku da građanima predstave održive alternative u saobraćaju i da razgovaraju o ekološkim problemima sa kojima se susrećemo, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Zajednički javni prostori su tema ovogodišnje nedelje mobilnosti uz slogan „Krećimo se kvalitetnije“, tako da sve ono što danas radimo na trgovima i aktivnosti koje ćemo sprovoditi sutra, kada će kao i danas određeni delovi ulica u gradu biti zatvoreni za saobraćaj, u skladu su sa ovim sloganom, dodao je Aleksić.

Program na Trgu vojvode Radomira Putnika, danas je bio namenjen najmlađima i najstarijim sugrađanima. Agencija za bezbednost saobraćaja uz asistenciju Saobraćajne policije PU Kragujevac, postavila je saobraćajni poligon i učila ih o ponašanju u saobraćaju, Crveni krst je održao radionicu „Kragujevac po meri starijih“ i pokaznu vežbu za pružanje prve pomoći prilikom povreda u saobraćaju, Institut za javno zdravlje organizovao je proveru osnovnih zdravstvenih parametara. Na Đačkom i Trgu omladine, današnji program je namenjen srednjoškolcima gde se do 19.00 sati održava Eco-street Party u organizaciji Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije i Doma omladine, dok su za prateće aktivnosti zaduženi GTO, Decathlon sa test zonom za bicikle

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu