Školski sportski dan obeležen manifestacijom „Sportske igre mladih“ - iKragujevac


Sport

Regionalna manifestacija „Sportske igre mladih“ u organizaciji Saveza za školski sport i grada Kragujevca kao pokrovitelja održana je na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Manifestaciji je prisustvovao član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović koji je izrazio zadovoljstvo da iz godine u godinu sportske igre okupljaju sve veći broj mladih. Grad je pokrovitelj manifestacije jer su „Sportske igre mladih“ od opšteg značaja za našu decu i za cilj imaju podizanje njihove sportske aktivnosti i druženje, rekao je Predrag Stevović, naglasivši da Savez za školski sport ima ključnu ulogu u komunikaciji školske dece i grada Kragujevca. On je poručio da će lokalna samouprava u narednom periodu nastaviti sa doniranjem sportske opreme školama.

Manifestacija pod nazivom „Sportske igre mladih“, karavan internacionalnog karaktera koji se održava u Srbiji, danas je u Kragujevcu okupio veliki broj dece. Finalno republičko takmičenje biće održano u Beogradu, a pobednici će u avgustu učestvovati na internacionalnom finalu u Splitu, rekao je Ognjen Đorđević, sekretar za Saveza za školski sport Kragujevac.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu