Atletičari Radničkog blistali u Kruševcu, Lazar Anić učešćem na evropskim mitinzima u korak do Olimpijskih igara - iKragujevac


Sport

Prošlog vikenda, atletičari Radničkog su ostvarili značajne rezultate na Prvenstvu Centralne Srbije za mlađe juniore, održanom u Kruševcu. U isto vreme, Lazar Anić je predstavljao Srbiju i Kragujevac na Prvenstvu Evrope u Rimu.

Lazar Anić, uprkos tome što nije uspeo da se kvalifikuje u finale, pokazao je visok nivo forme i izveo nekoliko odličnih skokova sa minimalnim prestupima. Ovi rezultati omogućili su mu učešće na prestižnim mitinzima u Stokholmu predstojećeg vikenda i nedelju dana kasnije u Atini. Na mitingu u Atini, Anić će imati priliku da se takmiči sa aktuelnim svetskim, olimpijskim i evropskim šampionom Grkom Tentogluom, kao i drugim vodećim svetskim skakačima. Nakon ovih takmičenja, Anić će se fokusirati na Državno prvenstvo za seniore koje će se održati u Kraljevu. Lazar je na korak, bolje reći skok, do ispunjenja uslova za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

U Kruševcu su se istakli mladi atletičari Radničkog postigavši izvanredne rezultate:

  • Aleksa Acić je pobedio u skoku u dalj i zauzeo drugo mesto na 100 metara.
  • Stefan Milosavljević je osvojio treće mesto u skoku u dalj.
  • Milica Džudović, takmičeći se za starije juniore, pobedila je u skoku u dalj.
  • Mladen Radosavljević je pobedio na 100 metara.
  • Andrija Lazić je zauzeo treće mesto na 100 metara, dok je na 400 metara bio drugi.

Ovi mladi sportisti nastavljaju da brane boje kluba i grada Kragujevca, pokazujući izvanredne sportske sposobnosti i posvećenost. Njihovi uspesi predstavljaju značajan korak napred za atletiku u regionu i inspiraciju za buduće generacije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu