Mobilne ekipe na seoskom području pod pokroviteljstvom grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Nakon dugotrajne analize i istarživanja potreba stanovništva na seoskom području na teritoriji grada Kragujevca, naročito nakon smanjene mogućnosti da se pacijenti obrate svom izabranom lekaru zbog problema koje je proizvela pandemija virusom KOVID-19,grad je izdvojio 2 miliona dinara i pomogao Domu zdravlja Kragujevac da realizuje formiranje mobilnih zdravstevenih ekipa na terenu. 

 

Mobilne zdravstvene ekipe odlaze na ona seoska područja koja nemaju ambulantne ustanove na svojoj teritoriji i imaju zadatak da zdravstvene usluge približe stanovnicima ovih predela. U sastav mobilnih ekipa ulaze lekari, medicinske sestre i laboratorijski tehničari. 

Pacijenti bez obzira da li imaju zdravstevo osiguranje (overene zdravstvene knjižice) ili nemaju mogu se pregledati, uraditi EKG, krvne analize, dobiti prvu dozu "Sinofarm"  vakcine i da propisati hroničnu terapiju za narednih nekoliko meseci. 

Raspored odlaska mobilnih zdravstvenih ekipa je sledeći: 

PONEDELJAK :  JOVANOVAC

UTORAK : DRAČA (svaki dugi utorak 9.11.2021.g ) i POSKURICE (svaki drugi utorak suprotan od Drače 16.11.2021.g.)

SREDA : ROGOJEVAC

ČETVRTAK : KAMENICA ( svaki drugi drugi četvrtak 18.11.2021. g. ) I CVETOJEVAC (svaki drugi četvrtak suprotno od Kamenice 25.11.2021. g. )

PETAK : KORMAN

Prema rečima meštana ovih i okolnih sela ovaj projekat im mnogo nznači. Omogućio im je svima da brinu o svom zdravlju u vremenu koje je većć samo po sebi teško i rizično zbog pandemije virusom KOVID-19. 

Kako najavljuju čelnici gradske uprave i Doma zdravlja Kragujevac ovaj projekat je predviđeno da traje do decemba 2021. godine, ali zbog velikog interesovanja razmatra se produžetak trajanja kao i uvršćivanje još seoskih područja u projekat.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu