Sutra gradska LITIJA a u ovo ulicama je zabranjen saobraćaj - iKragujevac


Vesti

Gradska Litija ulicama Kragujevca proći će sutra od 10,15 sati, posle Svete arhijerejske liturgije koja u Porti Stare crkve počinje u 8,45 časova.

Organizuju je Eparhija šumadijska i Grad Kragujevac povodom slave Stare crkve, u sklopu Svetotrojičnih duhovnih svečanosti.

Tokom molitvenog hoda će arhiepiskop šumadijski i mitropolit kragujevački gospodin Jovan uzneti molitve za spasenje i napredak grada Kragujevca.

U okviru Svetotrojičnih duhovnih svečanosti u utorak, 25. juna, od 19.30 sati grupa „Legende“ održaće koncert narodne i duhovne muzike u porti Stare crkve, a u sredu 26. juna takođe od 19.30 koncert uz učešće folklorne grupe "Srpska tradicija" iz Beograda održaće ansambl Ministarstva odbrane RS „Stanislav Binički“.

Zbog održavanja gradskih litija u Kragujevcu u ponedeljak, 24. juna, uvodi se privremeni režim saobraćaja u nekoliko centralnih gradskih ulica, saopštila je Gradska uprava.

U vreme okupljanja učesnika Gradske litije, u periodu od 10.00 do 11.00 sati, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila u delu Kosovske ulice - od ulice Stojana Protića do Lepeničkog bulevara.

Zabranjuje se i saobraćaj za sva motorna vozila u vreme kretanja gradske litije, u periodu od 10.00 do 12.00 sati, i to sledećom trasom: od Stare crkve preko Zastavinog mosta desno u Lepenički bulevar, levo u ul. Višnjićeva, Kralja Petra I (do „Krsta“), zatim pored Spomenika palim borcima (leva strana do „Perona“), zatim Ulicom Save Kovačević, levo Ulicom dr.Zorana Đinđića, levo Ulicom Nikole Pašića, ul. 27. marta, preko Zastavinog mosta do Stare crkve.

U vremenskom intervalu od 7.00 do 12.00 sati biće zabranjeno parkiranje u Višnjićevoj ulici, kao i u delu Ulice Kralja Petra I (od Višnjićeve do „Krsta“).

U vremenskom intervalu od 10.00 do 11.00 sati (u vreme kretanja učesnika Litije) privremeno će biti zatvoreno i taksi stajališta kod Krsta.

Da podsetimo, litije se u Kragujevcu održavaju u čast hrišćanskog praznika Trojice i slave Stare crkve.

Litije počinju u 10.15 sati, a pre toga u porti Stare crkve će od 8.45 sati biti održana Sveta arhijerejska.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu