Subvencija 5.000 evra za električne automobile: Proizvodnja počinje i u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je najavio da će u drugoj polovini jula ove godine u Kragujevcu početi da se proizvode električni automobili, a da će država davati stimulacije od 5.000 evra za kupovinu takvih vozila, posebno domaće proizvodnje.

On je na konferenciji za novinare rekao da će 11. jula u Rimu kompanija Stelantis, većinski vlasnik fabrike automobila u Kragujevcu, predstaviti novi model električnog automobila.

„Proizvodnja novog modela automobila će biti veliki podstrek za razvoj Kragujevca, Šumadije, ali i cele Srbije“, ocenio je Vučić.

On je naveo da će Srbija u novembru dobiti zastavu specijalizovane izložbe EXPO 2027, čime će zvanično postati domaćin te manifestacije.

Predstavljajući radove na lokaciji EXPO, Vučić je rekao da će stanovi koji će biti izgrađeni za smeštaj učesnika izložbe biti ponuđeni zaposlenima u prosveti i zdravstvu.

Naveo je da je utvrđeno da je bilo nepravilnosti u podeli stanova koje gradila država za zaposlene u vojsci i službama bezbednosti, jer je nekima to bio drugi ili treći stan.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu